Thursday, January 08, 2009

Gaza Massacre: Humanitarian Disaster.....

gaza banner
Sauvez s'il vous plaît Gaza et la Palestine!!! Ils ont besoin de votre aide. Arrêtez de tuer le childrens et les gens innocents.

Sparen Sie bitte Gaza und Palästina!!! Sie brauchen Ihre Hilfe. Hören Sie auf, den childrens und unschuldige Leute zu töten.

Por favor salve Gaza y Palestina. Necesitan su ayuda. ¡Pare Israel de matar a los niños y a la gente inocente! ! !

Por favor salve Gaza e Palestina. Necessitam seu auxílio. Pare Israel de matar as crianças e os povos inocentes! ! !

Gazaおよびパレスチナを除けば。 それらはあなたの助けを必要とする。 子供および罪なき人々の殺害からの停止イスラエル共和国!!!

Gaza와 팔레스티나를 제외하고. 그들은 당신의 도움을 필요로 한다. 아이들 및 무고한 시민을 죽이기에서 정지 이스라엘!!!

请除Gaza和巴勒斯坦之外。 他们需要您的帮助。 从杀害孩子的和无辜的人民停止以色列!!!

رجاء باستثناء غزّة وفلسطين. هم يحتاجون مساعدتك. توقّفت إسرائيل من يقتل الأطفال والناس بريئة

"There are heads without bodies …. There’s blood in the corridors. People are weeping, women are crying, doctors are shouting, ” said nurse Ahmed Abdel Salaam from Shifa Hospital, Gaza’s main treatment center.
The death toll is expected to rise further, with bodies still lying buried under the rubble of destroyed buildings. Hospitals, already suffering from shortages due to an 18-month blockade on the Gaza Strip, said they were struggling to cope with the number of injured, which included women and children." Read more here.....


Dan Freeman-Maloy "There is every reason to be outraged. But despite the severity of Israeli atrocities in Gaza, we have little right to act surprised. Whatever else can be said, Israel has made it abundantly clear that until its actions are met with credible international sanctions, it will subject Palestinians (and very likely others in the region) to massive, recurring waves of violence." Read more here.....

Gaza & Palestine

Doa (prayers) for the Gazan & Palestinian (with Malay language translation).

Allahumma a-'izzal islama wal muslimin (Ya Allah, muliakanlah Islam dan Muslimin)
Allahummansur-na 'alal kaafiriin (Ya Allah, tolonglah kami ke atas orang kafir)
Allahummansur ikhwanana fi Ghozza wa fi Falasthin (Ya Allah, tolonglah saudara-saudara kami di Gaza dan Palestin)
Allahummansur mujahidina fi Ghozza wa fi Falasthin (Ya Allah, tolonglah Mujahidin di Gaza dan Palestin)

Allahumma ya munzilal kitab (Ya Allah yang menurunkan kitab iaitu Al-Quran)
wa ya mujriyas sahab (dan yang menggerakkan awan)
wa ya haazimal ahzab (dan yang memusnahkan Pasukan tentera kafir Ahzab)
ihzimhum (3x) (musnahkan mereka!)
wansurna 'alaihim (dan tolonglah kami ke atas mereka)

gaza_mother_dead_children

MERCY Malaysia appeals to the public to send in cash donations.

MERCY Malaysia's basis of existence and assistance to beneficiaries relies on the support and generosity of individual such as you to contribute to our MERCY Humanitarian Fund. Make a donation now, and make a difference today. (Click here for MERCY Malaysia's website)

All donations are tax deductible (applicable only to donations made within Malaysia).
To enable us to send you your tax-exempted receipt (for more than RM 5,000, IC number to be provided. For company contribution, ROC registered number to be included):

1. Contributions via cheque "MERCY MALAYSIA", please ensure that full details is provided e.g. Name, Address (either office or home)
2. Contribution via cash, please place in an envelope with Name and Address (either office or home) included
3. Contributions via direct bank-in Account Name: MERCY Humanitarian Fund, Account No: 5621 - 7950 - 4126, please fax via 03 272 3812 the remittance advice and include Name and Address
4. Contributions via maybank2u, phone banking and Maybank Auto Debit, please ensure that your details with Maybank is accurate and updated
5. If you do not receive your tax-exempted receipt within 2 weeks of your contribution, do notify us and we will attend to your request immediately.

BERSEDEKAHLAH!!!!

Gaza Emergency Update from Islamic Relief Malaysia (click here to IRM's website) .

Five trucks of medical supplies (around $126,000) have been delivered to the needy hospitals.

IR-PAL started responding yesterday by providing medical tools to the hospitals such as: Laporatomy sponge, Gauze, VICRYL, Hypodermic needle, Splint Kramer, Latex sterille surgical Gloves, Endotracheal Tube oral and Bandage plaster of paris with quantities and various sizes.

DONATE NOW!!! click here to IRM's donation website.....


KAMI BERSAMAMU YA PARA SYUHADAH...........................

28 comments:

CIK KEPO said...

YA ALLAH,TERSENTUH CIK KEPO MELIHAT MANGSA MANGSA KEZALIMAN YANG DILAKUKAN OLEH REJIM ZIONIS NI..

axim said...

siapakah cik kepo ni yek..hehe

Israel laknatullah,hentikanlah perbuatan keji korang tuh!!

Allahuakbar..!!

suesamsudin said...

Setiap hari Su tgk news psl bnda ni, dgn gmbr2 sedih, air mata su mesti tumpah.....

Allahuakbar!!!! Semoga Allah berikan azab pd Israel laknat ini!!!amin amin amin!!!!

xiiinam751 said...

merah lagi Semenanjung Gaza
dek darah pekat hanyir berbaur
jerit tangis hiba
anak isteri pejuang Hamas
menadah peluru motar zionis
yang rakus menggerodoti
segenap ruang dan isi
bumi Palastine

Celaka Israel...

tyah said...

Bila melihat kekejaman mereka ini teringat kat lagu Sohaimi Mior Hassan - Ini Bukan Demokrasi Kita. Bank in done. Hanya doa dapat kita utuskan kepada mereka. Al Fatihah.

en_me said...

sodeyyynyerrr.. kannns

en_me said...

maner gambor mr lex kamooo ittewww..

Lily.Lulu said...

tak sanggup nak tengok bang
sedih rasanya ...

Insya-Allah cuba untuk membantu mereka mana yang boleh dan berdoa keselamatan mereka ...

Ziana said...

yaAllah bang..
x sampai hati nk nengok..
kesian sesgt!!

:(

Al-Fatihah..

cikhajar said...

biasanyer kiter geli tgk gambar mayat dgn darah bagai ni..
tp tgk mayat rakyat palestin rasa tak takut..
cam cantik sgt muka mereka even berselaput darah...
semoga Allah membantu mereka.. n kiter sumer

Norae said...

Salam Abg Rashidi,

Saban hari kita dihadapkan dengan berita kekejaman zionis Israel semenjak bermulanya tahun baru Hijrah. Geram betul apabila negara Islam sendiri terutamanya Mesir dan Arab Saudi mengambil sikap sambil lewa hanya kerana perbezaan ideologi politik dengan Hamas. Kalaulah negara Arab bersatu & menghentikan bekala minyak ke US, itu sudah cukup utk meranapkan ekonomi US yang semakin meruncing.

Ini soal kemanusiaan dan pembasmian rakyat Palestine. Sebenarnya saya kurang setuju dengan tindakan rapat umum dah tunjuk perasaan, ada baiknya kalau kita beramai2 bersolat hajat dan berdoa semoga saudara kita di Palestine dilindungi oleh-Nya. Sesungguhnya doa yg tulus mempunyai kekuatan yg tiada tandingannya.

Terima kasih di atas entry dengan gambar2 yg menyayat hati. Semoga ia dapat membangkitkan kesedaran dan keinsafan pada semua.

Inah said...

:(

Faisal Admar said...

salam bro.

i pun ingat nak tulis pasal ni. tapi belum ada masa nak tulis.

i pelik sangat, apsal usa masih nak pertahankan israel kononnya palestin kena genjatan senjata tapi tidak pula fokus israel yang dah lama melanggar konvensyen geneva kan? boleh ke dalam perang serang hospital dan sekolah? then alasan mereka ialah serangan gaza adalah dari sekolah dan hospital? nice excuse.

apa yang diperlukan sekarang ialah bang-bangsa arab bersatu. kenapa negara-negara jiran hanya berdiam diri? selfish. itu lah jawapannya. sedangkan jiran-jiran mereka semuanya kaya-kaya belaka. kalau tak bersatu nescaya satu demi satu negara arab akan diserang.

anne said...

tak tau nak cakap apa dah....terlalu kejam is an understatement.

kudos for your effort to highlight Mercy's fundraising effort n the doa

every little helps, insyaAllah.

fzy fuzzy said...

Salam en. tepak,

Tiada kata2 terucap, hanya doa dipinta dari semua umat islam bukan sahaja selepas solat tetapi setiap masa agar rakyat Palestine terus berjuang!berjuang!berjuang! utk mempertahankan bumi tercinta.

Wasalam

Anonymous said...

As Salam....

semoga usaha baik dan murni saudara Tepak Sireh ini mendapat keredhaanNya... saya memang tersentuh dengan usaha beberapa orang blogger yang memaparkan entry seperti ini, SYABAS!!!!

Ukhuwah Islamiyah...
T.A.T.M.J

addyaholix said...

salam bang tepak,
saya mudah tersentuh. bila lihat apa yang berlaku, saya jadi tak keruan. nasib manusia tak siapa yang jangka kan.

saya ada ura-ura mahu menulis juga tentang ini, tapi buah fikiran saya terbantut. saya cuma mampu berdoa dari jauh. juga dari dalam hati!

Shopaholic Mama said...

I know.. its kinda sad. I wonder what USA was thinking when they vetoed the anti-Israel resolution! I mean, didnt they know that there are children being killed too!

arep said...

tok wan. thanks. alhamdulillah..

Harap semua dapat hulurkan bantuan mana yang patut. Boikot. Derma. Doa

Anonymous said...

salam abg rush,

tahniah krna insert ceta kekejaman israel ne.

But to make thing clear, pd pndangan saya sndiri, what we have to do is charity and pray dan biarlah kita memaki hamun di dalam hati sahaja kerana mengeluarkn kata2 kesat itu tiada maknanya jika kita tidak berusaha seperti mendoakan keselamatan saudara kita dengan sebenar2 doa.

Kalau kita tak dapat hulurkan derma, maka sedekahkan doa dan solat hajat dengan khusyuk utk mereka. Doa itulah senjata kita sbagai orang mu'min.

Mudah2an kita smua dilindungi Allah Ta'ala.

Manakala tindakan Mesir itu, mungkin utk memelihara keselamatan rakyatnya. Tak tau lah. Harap2 kami di Mesir ne selamat. Amin ya Allah.

Btw abg rush, for ur information, we've changed our plan~ we've decided to travel to Turkey in this February instead of Morocco:). Insyaallah.

Thank You for ur support dalam tempoh ne=).

Salam.

Hidney said...

doakan kemakmuran saudara2 kita. doakan kehancuran musuh2 kita. jom boikot!

arsaili said...

Salam..say peace no war!

zara said...

What is the most excruciatingly bitter menu on the plate these days? A reasonable boycott is what we have to do.

Allahhu Akbar!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

akak memang benci giler ngan israel ni, jahanam !@#%^& lah dioarang ni, tak sampai ati nengok gambor budak kecik, kesian kat diaorang semua. memang ##%^^& lah israel laknat ni

Sastri said...

bila tengok kanak-kanak yang menjadi mangsa, hati siapakah yang tak hancur luluh...

Nurul A. Abid said...

Amen...it's totally heart wrenching...Kalau umat Islam bersatu especially negara2 Arab put aside their self interests, Israel akan fikir beribu kali sebelum menyerang Gaza strip.

I pray Tuhan akan turunkan plague ke atas zionis ni...

mOhD^.^rAz said...

Berdoa agar segalanya kembali normal..

Kisah Hati hamba said...

semoga terbuka hati kita semua utk terus berada dijalan yang lurus...amin..