Thursday, December 18, 2008

Interlude Tepak Sireh.....

Royal Botanic Garden, Johor Bahru

Picture taken with Sony DSLR-A200, by Rush Murad at Johor Royal Garden 2008.
~
Gurindam 11: Ajuk
Diam bukan dibawa rajuk
Sepi bukan kerana sejuk
Cuma diri kadangkala sibuk
Dalam waktu yang suntuk
Maka dikatanya rajuk
Walau bukan rajuk menjadi tajuk
Namun diajuknya terjelepuk
Nantikan saja berlainan tajuk
Supaya minat segera dipupuk
Agar Tepak Sireh tidak akan lapuk
Agar Tepak Sireh sentiasa di tampuk.
Rush Murad
18 Disember 2008 - Miri.

21 comments:

CAHAYA said...

Salam,

Mana lah encik TP menghilang, lama sangat menyepi!

A f f e n d i O s m a n said...

tudiaaa

gurindam katanya!
bang shidi dah mai KL nanti, susahla kita nak pi MYY lagi.

*kena bayar hotel dah pasni kalau pi MYY

Inah said...

ayyaks..tetiba muncul dengan madah :)

have a great year abg tepak!! :)

WanHidayat said...

Dari Yard,

Buai laju2, sampai pokok sena...
Berdoa biar masa cepat berlalu,
Agar segera ke sana.... :)

rhymee suhaili said...

Tuh dia... ngelat kan... katanyer nak update lah tuh... tp sungguh lah...takda aper sgt nak update and tulis, lgpun byk masa di FB...and megalanes katanyer :P

Tepak Sireh said...

CAHAYA - Salam... adaaaa.... ada beberapa perkara yang 'menghalang' untuk berblogging... apakah itu?? tunggu entry selanjutnya ekkk...


fendi - u buat apa pi MYY??? langsung terus ke Empire Hotel katanyaaaa.... kaaaannnn???


Inah - yesss... takut bersarang lama sangat, buat ler Interlude ni... just wait for next entry gedabas ekkk..

WanHidayat - Buai laju2, sampai gugur misai,
kena sabar selalu, hingga semua perkara selesai....

Along Abdul Karim said...

tu dia... kemunculan yang dinanti nie ;D windu kata hati.. hehehe ;p Nanti-nanti cammane ler kan.. huhuhuh

Looking forward entry seterusnya nie.. mesti penuh dengan fav. colour kite... BIRU katanyer ;D

Tepak Sireh said...

suhaili - update lah jugekkkk nihh... my pics tak siap untuk dipertontonkan.... u buang masa di FB??? sesuatuh...


Along - sebab u tanya pagi tadi kat cafe... thats why i buat juga entry ni.... yesss.... u dah tau pasal 'Biru' tuuuu... :)

fzy fuzzy said...

Incik Tepak,

Katakan bulan tiba-tiba merajuk,
Malam pula tak mahu memujuk,
Bagaimana nanti sang2 pungguk,
Mencari rindu yang bertapuk.

Harharharharharhar...

vimmiyasmin said...

lamanyaaaaaaaaaaaaaaaaa
baru satu n3
camner RUMAH ??
update tau!!!!

mOhD^.^rAz said...

Bang Tepak..lama menyepi ek..
hehehe...tetiba kuar ngan puisi plak..
mencari Ilham ker?

Lily.Lulu said...

wahhhhhhh ...
berpantun pantun pulak ...
aduhaiii ...

kita x pandai pantun la bang
yang pandai EA
nanti suh dia cipta satu la
buat membalas pantun di atas

:D

Lily.Lulu said...

oops .. lupa
mana gambarrrrrr ???
nak nengok !!!

Ziana said...

bang...
bermadah² plak nih...
cantik jek blakang sume same 'juk..puk..buk..'
:)

nice nice!
:)

A f f e n d i O s m a n said...

kena guna konsep sharing is caring.

bawak la kawan2 kat MYY tu, hangkut sekali pegi empire hotel.

lagipun kat BWN tu sehari dah cukup. mati kutu!

Nurul A. Abid said...

Kalau rajuk pun, ramai yang sudi pujuk.....he...he....

arep said...

abang,.... jom jejalan

arsaili said...

salam..indah sungguh gurindam itu..ehehe

Tepak Sireh said...

Dear All,

Bukan merajuk... cuma ada masalah 'teknikal'.... sekarang ni dah balik normal.... haruslah laju jer memblog ni nanti..

i memang suka bermadah segala.... tapi to my buah hati pengarang jantung tu jerrr.... i ni romantik tauuu.. :D

^aNgRiAni^ said...

shantek gambar2nya bro...:D
memang suka nengok

whitelighter said...

Dingin sungguh di dini hari
embun terbang ditiup bayu
Penat sungguh hamba kemari
Baru la kini ber'entry' baru


Bayu bertiup dari Melaka
membawa ion dengan isotops
gambar gambar cantik berlaka
warnanya indah lagi meletops

Kelasss