Friday, September 05, 2008

Soft Spot...........

"Everything you do in life, every choice you make, has a consequence. When you do things without thinkin',
then you ain't makin' the choice. The choice is makin' you."
Mark Steven Johnson
Istana Tengku Zaharah Johor Bahru, taken by Rushmurad 2005.
" Oh, my home town,
sometimes I miss you
Oh, my home town
sometimes I don't
And sometimes I wish that the river would
wash you away
and bury my memories at the bottom of the
sea
"
My Hometown's lyric by Bronco

I miss my hometown so much, just could'nt wait to fly back and meet the family and friends. It was a bit of a strange feeling, lately when I felt that I'm no longer 'happy' living in this corner of the Island. Don't ask me why, I just could'nt answer or I would simply refuse to response. I feel there's something missing in here...... or I just missed myself! Who cares.....

37 comments:

shahril aley said...

lor kenapa ni tok wan?
tinggal 3 minggu je bulan ramadhan ni
nanti balik raya lelama skit
lepaskan rindu dgn famili & kawan
kalau boleh jom la join ktorg berbuke petang besok :)

selamat berbuka tok wan

lindosh said...

we cares bro! :/

ada samting kah?

raya nanti balik joho kan kan.. terubat la rindu nanti tu

A f f e n d i O s m a n said...

ngape ni bang?
ada masalah ke?

jangan la jadi macam adi......teruk oooooo

ctpayung said...

home sweet home..
besala tu...mana2 pu pegi family tetap d hati

Along Abdul Karim said...

I'm speechless mulanya..

apa2 pun I boleh faham apa yg you rasa skrg... Sabar yek.. insyaallah you pasti akan dpt balik untuk bersama family & kwn2 u... ingat!! walau dimana pun you berada hr ini mahupun suatu hari nanti yang penting you HappY :D

1 more thing ~ jangan ler sedih.. As a new friend, I feel bad ler bila tahu u sedih camnie... :(
Perlu ke I katakan yg u memang sweet just like your adik Noreen tu.. then u will smile ;)

cucu tok wan yg jauh said...

we're having the same feeling tok wan..i bet u can understand how i feel :)

lilysuria said...

Salam bro.. Rindu nak balik JB ke? Siannye! JB skang musim ujan. Puasa pun tak rasa sgt sbb hari² ujan sampai ke mlm

Anonymous said...

why at 1st it was 'being rejected' and now it is 'soft spot'?

Norae said...

Abg Rush,

Hidup ini ada pasang surutnya, ada masa kita sedih, adakalanya gembira, adakalanya sepi, adakalanya meriah, ada masa duka.. ada masa kecewa.. dan juga ada masanya kita stress..

Kadang2.. kita sendiri pun tidak faham mengapa..mungkin ianya hanyalah satu kitaran normal sebagai manusia..

Semoga senantiasa bertabah hati.. :), ada 3 minggu lagi nak bercuti panjang dikg.. berhari raya.. :)

take care

Anonymous said...

Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down...

Inilah anugerah Tuhan...rasa rindu, rasa kasih, rasa sayang, rasa cinta, rasa bosan, rasa sunyi dan segalanya tentang jiwa, tentang hati dan tentang perasaan manusia...

Mohon maaf atas segalanya di bibit awal Ramadhan yang mulia ini andai sifat, sikap dan tingkah sering tidak menentu.....

Andai jasad ini bersama, biarlah tangan ini mengurangkan rasa rindu itu, izinkan senyum dan tawa ini mengurangkan gusar...

Doa tetap satu dan sama...keserupaan rasa dalam perasaan buat yang sentiasa diingati...selamat meneruskan ibadat puasa di bulan Ramadhan dengan penuh kesederhanaan dan rasa tawadduq.....moga-moga tiba juga hujung Ramadhan bagi kita untuk berbuka bersama, berterawih bersama dan beramal bersama.....

Dari hati kecil yang tidak jemu erti rindu...
HABIBI..

fzy fuzzy said...

Salam En. Rush,

Pulanglah, bila ada perasaan itu.

Shopaholic Mama said...

Hey bro, I am sure you can still come back & visit yr hometown kan? Well, nothing beats the feeling of being with yr own family.

And have a Blessed Ramadhan!

Wahidah said...

sumthing missing eik..i felt it tooo...:(

ainwahid said...

i miss your hometown too...

^aNgRiAni^ said...

raya ni balik kampung tak bro?

selamat berpuasa & berbuka puasa :D

mOhD^.^rAz said...

Raya nanti balik Kg kan :)
hope enjoy la kat Kg..
bukan senang nak balik..

zackzara said...

Salam Rush.

There are times when we feel 'not-that-happy' perhaps due to feeling 'lonely' walaupun dikelilingi gelak ketawa mereka-mereka disekeliling kita. Walau di luar nampak happy, namun di hati, hanya DIA yg tahu. Kan! Hmm...ada kalanya kita perlu bersendirian utk lebih mengenali diri.

It's nice to know such a great conversationalist and a happy go lucky person with dose of weng-weng, like you, Rush. I'm glad. Thanks!

Oh btw, Salam Aidilfitri, Rush. Hoping that you gonna have a great Eid-ul-Fitri with your loved ones. Do take care & safe journey, aight.

Sweet adieu!

Just Nis said...

tgh emo ke?

kalu layan lagu raya harusss drama ayaq mata satgi.. **tdengar2 lagu Pulanglah-Aishah..

sabaq naa..

raya kang, balik kan?

kosong said...

elo elo...;-)

awat tetiba sedey ni? ehehehe...

btw, saya baru je blajar jenguk2 sini...

Ziana said...

Salam Tok,

mmg sometimes kite akan rase x hepi n sumthing missing..
saba laa tok..

lg 2-3wks jek.. dah leh balik kg
:) and leh hepi wif family n frens..

tok xmo sesedih naaa.. kami sume kan ade :)

xiiinam751, musafir denganMu said...

Ish..Ish...rindukan kampung halaman ni memang menyakitkan. ckLah pernah rasa sejak tinggal di asrama dari form one sampailah universiti. Abih2...menerap kat katil. Sembam muka kat bantal...nangeh!

Shah said...

Tak apa... Tak lama lagi dapat la balik ke kampung. Insyaallah nanti kitorang datang beraya sana ye ;-)

rhymee azrie said...

Rindu kampung, rindu the old u back in the kampung... :) cheer up ma fren...

tyah said...

Salam.. U r homesick my fren! So as my buddy in Dubai like u hari hari nengok tiket Itihad sedangkan cuti tak approve. Kak Sal in Muscat menghitung hari balik sini semua ni tanda tanda nak raya.. Be strong my fren.. Sabar..

antz said...

wahsehh....homesick ke rash??
sabar...sabar....

anyway,i want to tell u i have new domain for my blog. feel free to visit yeah!

http://the-antz.blog.friendster.com/

take care and happy fasting rash! i'm off for course for a month! bye!

Rush Murad said...

To all.... thanks so much for your kind words and prayers..... I know lot of people out there who cares about me.... :D

May Allah bless you....Amiiin...

arep said...

where is 4 yrs of happiness as u said b4? cherish it ..

i think u r not homesick or missing something.. treasure the feeling and insyallah u'll get the answer.

my 2 cent sajo..

Gembo said...

Mrs G here.. Selamat berpuasa.. Feeling down? Perhaps time to take a break, pack ur bags and cuti... Take care & hope u feel better...

add_asyraf said...

wah...sukenye istana bukit zaharah...tapi skang macam dah truk skit...dulu boleh panjat naik tingkat atas skang tangga pon dah roboh...such a beautiful place...dulu slalu gie sane gak...btw nice blog...selamat berpuasa...

Rush Murad said...

arep - 4yrs of happiness??? If I only experiencing 1 feeling (Happy?)throughtout that 4 years, than I'm not a normal person... duduk kat Tg Rambutan... hari2 happy... kan? hahahaaa.... I miss berpuasa in my hometown, the people, the food, the places etc... and of course... the shopping spree... :D


Mrs. Gembo - Selamat berpuasa to u n ur family. Not the time yet to go for holidays.... counting days for my next vacation :D I'm getting better (walaupun sikit2) now :D tq!


add_asyraf - i dunno why depa tak haga Istana tu, dah jadi macam rumah hantu... boleh dijadikan tarikan pelancong sebenarnya.... walaupun depa kata tempat tu berhantu segala... thanks for coming to Tepak Sireh!

axim said...

tok wan...pa pun miss hometown jugak nih..

lama tak balik kampung...

add_asyraf said...

huhu...kalo ade hantu pun kat sane diorang dah kenal kot kat kiteorg...asyik nak gie sane jer...kalo amik pic kan cantik...memang port org amik pic wedding...i love istana bukit zaharah...huhu...

Rush Murad said...

axim - ni demam balik kampung dah bermula.... raya ni rasa macam nak pi Terengganu, tu pun kalau si Dia sudi nak ajak... :D


add_asyraf - sayang kan? depa tak jaga tempat tu, petang2 ramai roang jogging kat area tu... balik ni nanti nak try snap2 pic kat situ, nak posing2...

add_asyraf said...

pergi ler...makin usang makin cantik tapi careful skit arr...sbb kayu semua dah reput...jgn lalu bawah lantai kayu kalo x kang tetiba je kene hempap...huhu...

Beruang Madu said...

Tok Wan... istana tu kat mana?? kenapa nampak buruk semacam jer... dah ditinggal ker?? sayangnya

Rush Murad said...

add asyraf - kat dalam bangunan tu tak selamat, banyak paku n benda2 tajam...


beruang madu - istana ni dekat dgn area Istana Besar atap biru, belakang tu jer, sayup2 terlindung dek pokok... memang sudah lama ditinggalkan, dulu dijadikan markas masa zaman Jepun, kemudian jadi sekolah ugama bukit Zaharah, sekarang tak der sapa nak jaga... i siap interview kerabat di-raja Johor pasal nak tau cerita kewujudan Istana tu.. :D

Nikli said...

i guess, it is just a normal feeling laa bang.. i believe, everyone would feel the same way sometimes..

just missed my famili jugak..

home sweet home..