Saturday, August 16, 2008

Rn8's Birthday at Rides Cafe....

DSC_3899

Khamis malam Jumaat yang lepas, kami ke Rides Cafe untuk menyambut hari lahir Rn8 yang ke 3*. Sambutan yang sederhana, hanya teman-teman paling rapat dijemput dan menu malam itu juga agak sederhana dengan sebiji kek berwarna putih, sedozen Donut Big Apple yang dibawa oleh Asli dari Kota Kinabalu dan setin biskut badam. Semoga kehidupan Rn8 sentiasa dirahmati dan diberkati Allah, semoga sentiasa berada di dalam ikhsanNya... dan semoga persahabatan kekal abadi.......

DSC_3882

Rides Cafe terletak di Kampung Pulau Melayu, hanya beberapa meter dari bibir pantai di Lutong. Setahun yang lalu, kami menyambutnya di Siamese Secret, juga serba sederhana dengan hanya aku, Khairul, Haizul dan Zoul menemani Rn8 memotong kek hari lahirnya. Tahun ini bertambah pula teman-teman rapat, namun Wan Hidayat yang juga amat rapat dengan Rn8 tidak dapat ikut serta kerana masih berada di perairan Miri.

DSC_3894

Dari sebelah kiri, Asli yang datang dari Kota Kinabalu bercuti di Miri. Haizul yang merupakan teman paling lama Rn8 di Miri, oleh kerana bekerja di Bank yang sama, Zoul - adik kecik YKWYA, Rn8 yang berbaju belang si 'birthday boy' berasal dari Kuching, Suhaili yang menulis dalam Bahasa Inggeris di dalam blognya, juga seorang pengamal perundangan yang mempunyai suara mirip Ning Baizura, Khairul empunya blog Luaq Ezplanade dan TS yang semakin berisi.

DSC_3901

Sekitar pemandangan di Rides Cafe yang sungguh mendamaikan, terletak di kawasan perkampungan Melayu di tepian pantai, berhadapan dengan 'green' Miri Golf Club dan berhampiran dengan jeti untuk ke laut bagi petugas-petugas di pelantar/platform. Sekitar jam 10 malam, aku meminta izin untuk pulang kerana kesihatan yang tidak mengizinkan pada malam itu.

Pengumuman: Blog lily.lulu telah pun berpindah ke alamat berikut http://www.lensalily.com/ sila maklum.

25 comments:

lily.lulu said...

happy birthday Rn8 !!
yang ke berapa ???
oops ! rahsiaaaaaaaa ...

walaupun usia meningkat janji maintain muda ... hehe ...

tok wan .. siap promote link kita. terkejut u !!! tq so muchhhhhhhhh !!


muah muah
;)

Chen said...

happy weekend! get well soon!

Luaq Ezplanade said...

Such nice picture taken...great angle...

Wahidah said...

wah..meanrik nie...lama dh tk celbrate bufday beramai2....mesti happening kan

wanhidayat said...

RRRRR-nieeetttt, Happy Bufday Bro...always pray for your well being dan semua yang terbaik hanya untuk dirimu...dan semoga kita juga akan terus menjadi teman yang baik selalu...sampai bila2 dan selamanya....

Ziana said...

Happy Birthday Rn8...
:)

Tok Wan dah sehat ke blom nih??
Get Well Soon ya!!
Take Care!
:)

Nughol said...

gambo cam bestt!! sukeee!!!!!
publisiti for The Rides Cafe nih...

axim said...

nak ucap lagi laa hepi besday kat rn8...ni maybe wish yang ke seratus kali kot...haha...tu la tokwan lambat sangat publish....

get well soon tok wan!!!

Rn8 said...

TQVM Rush...i appreciate it so much...n thanks for the gifts too...i likee...

oh ye...thanks for the yesterday's lunch...lazat sehingga bibirku seakan2 bibir kak nita. hahaha... :-D

lily.lulu...tq for the wish...terharu nih...hehehe...
*sebelum ni tertanya2 kemana pegi nya blog lensalily... :-)

Wan...tq wan...tq tq tq my bro...naperlah susah2 beli gift...tak perlu la...*tp aku terima juga* hehehehe...

zackzara said...

Ehem! I was there too...cuma camera anda tak focus je.. hahaha...matila tetiba nak juga berada di situ ye sambil makan donuts itu dan kek itu!! Eh..cantik pics! :)

xiiinam751, musafir denganMu said...

Makan-makan lagi...Hemm,hidup ini memang indah jika di kelilingi sahabat2 yang menyayangi..

Cantik foto tu...

fzy fuzzy said...

Salam en. rush,
i like the 'cucur atap' pic...nice...

rhymee azrie said...

Belum lagi sora Gloria Gayner yang kuar...Hahahahahaha

Along Abdul Karim said...

Tak pernah lagi makan2 kat Rides Cafe tu... nie satu publisiti yang baik... Jom Nughol kita pergi makan sia ;p

to RN8 - HAPPY BIRTHDAY & CERIA SENTIASA :)

ajarkan kite rahsia nak shoot pic no. 2 tu boleh?...

tyah said...

RN8 :) Happy Birthday Bro!!! Yg ke berapa tek?? Wink Wink... Semoga hidup diberkati Allah swt, happy & stay cute & sihat selalu..

aNgRiAni said...

hepi bestday

klasik jer tempat makan2 tu yer :)

shahril aley said...

hepi belated besday rn8....
semoga dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan yang baik & dimurahkan rezeki
amin.....

A f f e n d i O s m a n said...

wooooo

hepi belated besday.....


ngape rn8 takde blog ek? susah kene wish kat tempat orang...lalalala

arep said...

after blog hoping. cam banyak jer tempat menarik d MYY ni. wait...

tempat makan je sana sini.. kenyang la camni. should bawak perut extra. duh!!

Rush Murad said...

readers - sorry sebab lambat sangat nak response to your comments... has been really bz...

lily - umur Rn8 dah 33 thaun, tapi ramai kata dia sweet 17.... hahahahaa i tau rahsianya...

chen - tq dude! i dah ok... thanks God... after seeing few doctors, masih tak sembuh... after jumpa 'Dukun' sembuh pulek...

luaq - tq.... semua model2 tu melethops kan?

Rush Murad said...

wahidah - nanti bday u... boleh ler jemput kami2 ni... bagi meriah... :D

wan hidayat - kalau u balik ke darat sehari awal... pasti dapat join sekali....

ziana - fizikal dah sihat... :D

nughol - i like the place, quiet dan tenang jek... food wise... biasa sajor...

axim - bz and byk aktiviti, tu pasal lambat publish... i'm dah ok... :D

rn8 - hope u like the 'jeans' n the bulat2 tuuu..... tahun depan kita buat Grand ekk... insyaAllah....

Rush Murad said...

zara - i know u mesti geram tengok Donut tu kan? best tauuuu... ada Donut durian... satu flight terhidu bau tuuu... tq tu Asli...


xiiinam751 - alhamdulillah.... saya dikelilingi rakan2 yang sungguh baik dan menyenangkan... foto tu diambil dengan begitu gigih :)

fzy fuzzy - salam back to u... cucur atap tu nostalgik, memang tempat ni cantik di waktu malam dengan lampu2.... romantik... jom lah datang sini :)

rhymee - sora Gloria tak per... jangan sora Gorilla sudah ler :O

along - pi ler ajak Nughol ke sana... mee goreng mamak sedap... steak pun ada...
u dah beli Nikon tu ekkk? wahhhh.... nanti ler kita pi fotoshoot lagik...

tyah - rn8 memang sentiasa cute.... kan?

Rush Murad said...

angriani - dulu tempat tu siap ada kuda.... boleh naik kuda pi jenjalan kat pantai depan tu... kalau u datang Miri, i bawak u n En Mat6 and anak2 u yg cute tu mai sini...

shahril - meh ler datang Miri, leh jumpa rn8 secara f2f...hahahahaa...


fendi - dah puas kita pujuk dia suruh buat blog... dah ada laptop canggih.... tiap2 malam online... should have a blog kan?

arep - welcome to TS blog! kat Miri ni kena rajin explore... kalau tak...eermm.... macam boring jerrr... dengar cerita nak mai sini kan? ;)

Faisal Admar said...

wah sangat best!
tempat pun cantik dan aman damai...

happy birthday rn8!

Rush Murad said...

faisal - kalau u datang Miri, wajib i bawak u datang sini... :D