Tuesday, May 27, 2008

Aku Tetamu Allah.......

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah, Tuhan Maha Suci, Tuhan sekalian alam. Hanya Dia sahaja yang layak disembah. Syukur ke atas limpah kurnia dan nikmat yang diberikan pada diri ini. Sekali lagi, aku akan berangkat menunaikan ibadah Umrah ke tanah suci Makkah dan Madinah. Tidak terlintas di fikiran yang aku akan ke sana lagi dalam masa terdekat ini, semuanya telah ditentukan olehNya, yang pasti ada hikmah yang menanti. Aku akan menjadi mahram kepada Anita dan rakan karibnya Nor Alohan atau Ai. Malam ini aku akan berlepas ke Kuala Lumpur, dan keesokan malamnya akan terbang menaiki Etihad Airways menuju ke Abu Dhabi, Bahrain untuk transit beberapa jam sebelum terbang semula menuju ke Jeddah. Dari Jeddah kami akan terus ke Makkah terlebih dahulu, menunaikan ibadah Umrah dan Ziarah beberapa hari, sebelum bertolak ke Madinah pula. Doakan kesejahteraan kami, keselamatan dalam perjalanan, keselesaan dalam melakukan ibadah, ketenangan fikiran dalam melalui segala dugaan dan cabaran ketika di sana, dan semoga kami mendapat Umrah yang mabrur. Aku juga ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun dan maaf, zahir dan batin kepada semua rakan-rakan blogger dan pembaca Tepak Sireh. InsyaAllah, dipanjangkan usia dan jodoh, bertemu lagi selepas 2 minggu blog ini berehat. Semoga anda semua sentiasa di dalam lingkungan rahmat Allah. Entry dengan tujuan yang sama, setahun yang lalu, sila klik di sini.

Jabal Rahmah

Gambar ini diambil setahun yang lalu, dengan menggunakan Sony T10, di Jabal Rahmah. Ya Allah! Kau makbulkan lah permintaanku, niatku, rayuku, ratapanku.....

35 comments:

arsaili said...

salam bor..doakan saya agar cepat ke sana juga..u hv a safe journey

anne said...

Salam Rush, selamat mengerjakan umrah. Have a safe journey. Semoga dilindungi Allah selalu.

Rush Murad said...

arsaili - salam back to u bro.... insyaAllah...

anne - Salam... thanks for the doa... u too.. ")

WanHidayat said...

Salam, baru balik dari Energy Miner...panas...rupa-rupanya sy demam, ni pun baru balik juga dari klinik sebelah hotel...badan sy sungguh letih...selamat menjadi tetamu Allah...kertas doa sy bawah ceramic bar... :)

zue said...

semoga ibadah yg dilakukan diberkati n dirahmati......may allah bless u....amen ya rabbilalamin

Zoulkieflie said...

salam,abg,selamat mengerjakan umrah ye..jaga diri dan kami di sini sentiasa mendoakan yang terbaik untuk abg..wasalam

Ghazali B Abd Aziz said...

Rush ...

Kalau ada kelapangan call me at 0550763982 (Saudi number) ... boleh jumpa ... tapi ngan syarat on Thursday or Friday ajer lahhh ...

Do call me ...

Pato & Pearl said...

semoga selamat perjalanan pergi and pulang. Mendapat segala yang di inginkan dariNYA.

Take care!

salam - Pato & Pearl

zackzara said...

Salam...

Semoga selamat menunaikan umrah & selamat kembali ke tanahair.Moga2 mendapat keberkatan dari ziarah anda sbg tetamu Allah kali ini. That's the only place that I am longed for & hope will be able to go there too. U have a safe journey yea.

*ur silent reader*

Rush Murad said...

wan - as i thought, u memang demam coz badan u panas banget semalam. rehat2 badan, fikiran... prepare for ur big day with energy miner. InsyaAllah, will meet again....

zue - terima kasih banyak2 ya... amiinnnn..

zoul - salam back to u... insyaAllah... u too jaga diri baik2... nanti jumpa di JB ekk

ghaz - insyaAllah... khamis dan jumaat ni saya di makkah... boleh jumpa ker? u kat jeddah?

pato & pearl - terima kasih....mudah2an doa2 saya dimakbulkan secepat mungkin..

zackzara - terima kasih....memang mahu sangat dapat berkat, kena betul2 fokus dalam beribadah.... seronok jadi tetamu Allah... terasa sungguh dekat. insyaAllah suatu hari nanti u akan ke sana jugak...

Nikli said...

didoakan supaya Selamat berangkat dan selamat kembali.. Syukur alhamdulillah di beri kesempatan untuk menjadi tetamuNya..

Selamat mengerjakan ibadah umrah..
Aminn..

Salam..

artisticklytouch said...

selamat pergi dan selamat kembali..
semoga tabah menghadapi ujian

blackpurple @ jowopinter said...

Alhamdulillah.

Moga segalanya dipermudahkan ALLAH.

shahril aley said...

semoga perjalanan bang tepak ke tanah suci sentiasa berada dalam keadaan selamat, sihat tubuh badan, tiada halangan & diberkati oelhNya. Niat baik akan sentiasa dipermudahkan laluannya. Tahniah kerana sudah menjadi tetamu di sana buat kali ke-2. Harap² semoga di lain waktu bang tepak naik haji plak ye.....

Nanti boleh sy panggil bang HAJI tepak.....

Just Nis said...

selamat pergi n selamat kembali ye..

salam...

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Rush

Selamat mengerjakan Umrah, selamat pergi dan selamat kembali...

Lily.Lulu. said...

bang ,, semoga semuanya berjalan lancar dan mendapat rahmat dariNya

take care ...

Rhoni said...

Semoga selamat sampai pulang ke tanah air dan diberikan kelancaran dalam ibadahnya. Koreksi dikit, Abu Dhabi bukan di Bahrain, melainkan di UAE. Terima kasih....

Sastri said...

wow Rush... dah 2 kali sampai ke sana kan? alhamdulillah... bertuah sungguh dapat jadi tamu Allah...

semoga selamat pergi dan kembali...

Anonymous said...

Wah teruja saya...
saya baru balik umrah bulan April lepas... sampai sekarang saya masih terbayang2 keindahan Mekah & Madinah tersebut... hebatnya Masjid Nabawi, Kaabah Subhanallah...
FYI, I followed your entries on Umrah to know what to expect there... tima kasihhh
kalaulah dapat pegi lagii.........

Jie said...

Alhamdulillah...moga perjalanan dipermudahkan dan sentiasa didalam perlindunganNya.

dirtypap said...

TETAP mention Sony T10 *pengsan! Apapun selamat pergi dan selamat pulang hendaknya. Amin.

Ziana said...

Selamat Pergi & Pulang Bak Tepak!!
moga sentiasa didalam perlindunganNya.
AMIN

Muqreez said...

Barakallahu fikum

Anonymous said...

i saw u in mecca..... my sis bisik kat i 'itu tepak sireh kan?'...heheheheheee... u nampak segak dengan jubah arab outih tu, macam pak arab betul...

zizah

ceritakudat said...

Salam ammu...

Dah kelik ke? tak sabar nak dengar cerita umrah kali ini. Pasti ada kelainan dari yang lepas...

Anak-anak sedara - Khayr, Umayr, Dhuha dan Awfa, Kudat

A f f e n d i O s m a n said...

dah balik ekkkkkk

mana menantu? tak bawak balik sekali ke?


teeettttt...

Rush Murad said...

to all - thanks very much, terima kasih banyak2 for ur kind wishes and doa..... alhamdulillah, saya sudah selamat sampai ke Malaysia bebrapa ahri lalu... dan sesiapa yg kirim pesan di masjidilharam dan makan nabi, alhamdulillah, sudah saya sampaikan salam, doa etc.

ghaz - masyaAllah.... sedang elok tadah tangan di depan kaabah, u pula dtg dgn senyuman lebar dan melambai2 tangan, memang jodoh kita nak jumpa di sana.. dalam beribu manusia, perasan jugak u kat i ekk? nanti fikir2 pasal jemputan ke Jeddah tu ek...

shahril aley - baru haji kecik jer ni, dalam perancangan nak buat haji dalam masa terdekat.. insyaAllah...

just nis - thanx for dropping by at TS... :)

beruang madu - i dont know why, aku tak boleh nak komen dalam blog kau mahupun blog shah... since few months ago... kenapa ekk?

rhon - i know that u will be the person yg akan betulkan kesilapan tu. i perasan dah silap, tapi tak sempat nak betulkan. anyway, i bought the 'thing' yg u pesan tu...

anonymous - mudah2 ada tips yg berguna....

dirtypap - yer lah, dah ada Nikon nih, kena lah mention T10 tu jugak... motif??

ziana - bila nak makan2 kat william dgn lily?

muqreez - thanks...

zizah - yer kerrr???? kepala botak, pakai kopiah, u still recognize me ekkk???

papa khayr - dah balik... nak dengar cerita? errmm... mungkin olahan cerita kali ni lain sikit dari yg lepas.. sebab tak banyak beza, cumaaaa...... takut pulak nak cerita dalam blog nih, takut jadi fitnah walaupun niat baik...

affendiosman - menantu??? dalam masa beberapa bulan lagik dia nak mai dahhh.... tak pun i pi sana lagik... ada yg tido tak lena nihhh...

SN - you did sent me email through my hotmail.com yes, i perasan u tengok i masa kat dalam plane tu, i pun rasa macam pernah nampak u or u wanted to say something. tak sangka pulak reader TS ni pergi umrah sekapal.. lain kali tegur jer, i ni tak sombong, kan?

aNgRiAni said...

salam...have a safe journey abg tepak...semoga doa² abg tepak dimakbulkan oleh Allah S.W.T...Amin

rhoni said...

I call u many times hari sabtu tapi ur phone macam tak on. Nak datang JB nih, so I tak jadi datang. Nantik la I ambik pesanan tu kat JB, KL or Sarawak..? Insya Allah..

DBI said...

salam rush,
dah balik??.alhamdulillah selamat mengerjakan umrah... :-)

maner kurma? *tetiba..

zackzara said...

Alhamdulillah ...dah selamat mengerjakan umrah & selamat balik ke tanahair..sudah pasti anda masih mengharapkan agar waktu2 ini anda masih berada di Tanah Suci..takpe, Insya Allah..anda akan pergi lagi untuk ibadah Haji.

Mudah2an saya juga akan ber-umrah dan ber-haji suatu masa nanti..

Rush Murad said...

angriani - tq. kita berusaha, kita berdoa, kemudian tawwakal....

rhoni - i dah guna number lama... sorry lah ek...

dbi - salam doc. nak kurma? mai lah datang sini... doc. bila pulak?

zackzara - memang betul.. rasa macam nak terus menetap kat sana... mudah-mudahan lepas ni dapat pergi lagi...and semoga u pun dapat pergi jugak suatu hari nanti, kalau boleh pi la masa masih muda, masih kuat...amiinnn...

zal said...

wah... g umrah lagi... Alhamdulillah... aku yg dekat ni pun tak g lagi... semuanya sbb masalah visa... saudi tak bg masuk...

Rush Murad said...

zal - dah dekat tu Doha dgn Jeddah... usaha utk pergi. Wahhhh seronok baca cerita u pi France... byk tempat2 tu i tak pernah jejak lagi... nice places...