Saturday, March 01, 2008

Faces I Met....

Malaysian Faces

(From left to right: Dr. Rizman of UM, Nurul Serial Plant Killer, Malik-Fusion Boutique owner, Syed Faiz, Andhika Tharuna, 'A', Firdaus-jr.ex-UiTM, Kamal, Zaid, Yassin @ Perth, Rozz-Diva, Zaimi, Yazlan, RedMummy, Hizlan, Syarifah Dorah @ Melbourne, Mr. Assistant, Lily-lulu, Hantu Cina, Syawal, FendiOsman, Ismail, Zuraidah Naza, Lea Laurielle, Mr. Boyfriend)


Wajah-wajah yang yang aku bertemu, berbual, duduk bersama, makan-makan, minum-minum, ketawa-ketawa, berbincang, anyam ketupat, jeling-jeling, berfoto, berbalas senyum, bertukar fikiran... semasa aku berada di Kuala Lumpur selama lebih seminggu. Antara blogger yang aku 'dating' ialah Nurul Serial Plant Killer - terima kasih belanja lunch di Top Hat Restaurant, kalau waktu malam lebih romantik kan? Aku kumpulkan beberapa orang blogger sekaligus; FendiOsman, Andhika Tharuna dan Lily.lulu di Pavillion. Sementara aku berehat untuk lunch dari Workshop di KLCC, sempat juga makan-makan bersama RedMummy di Dome. Terima kasih kepada semua yang sudi lepak-lepak dengan Tepak Sireh. Dalam tergesa-gesa berlari anak di KLIA, terserempak pula dengan Lea Laurielle yang baru pulang dari Bandung you're tall, well composed, polite and sporting - the real Diva.

Terlalu banyak peristiwa yang hendak diceritakan, terlalu banyak berita yang hendak dikhabarkan dan terlalu banyak tempat hendak dipaparkan. Cukup sekadar jika aku memuatkan foto-foto di atas. Namun begitu, ada juga yang hendak aku ceritakan untuk dikongsi bersama.

Majlis makan malam informal di kediaman persinggahan bonda YAM Tunku Shahariah di pinggir Kuala Lumpur, aku ajak bersama rakan-rakan Zaimi, Razwill, Ismail dan rakan baru dari Bangalore yang bertugas di Shell KLCC, Rohit. Terima kasih kepada Farah (serta pembokat yang beberapa orang itu) yang bertungkus-lumus menyediakan makanan yang sungguh sedap dan menepati citarasa. To Tunku, thanks so much, terima kasih daun keladi, bulan depan kita jumpa lagi. Beberapa hari sebelum itu, aku menghadiri satu lagi majlis makan malam 'private' di rumah agam Yazlan, makan Royal Nasi Briyani Gam Johor. Tak sangka pula bertemu rakan dari Johor yang sudah lebih 10 tahun terputus hubungan, yang kini bekerja untuk Yazlan.

All in all, keberadaan aku di KL pada kali ini cukup menggembirakan, bertemu ramai rakan lama, dan berkenalan dengan rakan-rakan baru pula. Cerita makan-makan pula, terlalu banyak tempat yang disinggahi, dari makan di restoran Jepun 'Benkay' dengan tag price beratus ringgit, berulang-ulang ke Sukhumvit di Kampung Baru, Roasted Beef Rib di Chili's, hidangan Indonesia di Sundanese KLCC, pukul 3 pagi di Pelita, berCappucino di Carat Club, hisap cerut di La Bodega, karipap besar di Aroma Malaya, tempat wajib di Lala, menghirup Latte di Starhill Gallery, sehinggalah beberapa hari bersarapan di Nikko. Tetapi tidak pula bertambah berat badan, motif? setiap hari berjalan beberapa kilometer di pusat membeli-belah.... shopaholic attacked!

Aku juga sempat menghadiri kelas di Puncak Perdana, Shah Alam bagi menggantikan kelas akan datang di Kota Kinabalu. Aku terkejut juga apabila beberapa orang rakan sekelas berbisik kepada aku " you ada blog kan? Tepak Sireh"..."sssssshhhh... jangan bagitahu sesiapa, not yet, tunggu sampai aku dapat snap pic depa ni banyak-banyak dan story memacam ek.."..."ehhh.. si anu tu pun dah tahu kau ada blog"... eerrrkkk.....

35 comments:

Zoulkieflie said...

nak salah satu drpd gambar yang banyak banyak kat atas tu,boleh tak..miau..hehehe..

Jie said...

Salam,
dtg dr blog Lily..
eeemmm...ada gak Lily sebut2.

Sastri said...

wow... ramai nyer... bestnyer dapat makan2 merata... dan tak naik plak tu berat badan... harusss jelesss...

Rush Murad said...

zoul - i tau yg mana satu... kak Nurul tu dah taken, cuma tinggal akak yg baju hijau tu jer available, mau kah?

jie - tq for coming! lily sebut2?? dia sebut apa? i hensem??? i ganteng?? i boroi??? eerkkk....

sastri - lepas ni kena dating dgn u n budak jawa tu pulak ek? sudi ke? kita pi makan2 gak...

Sarah Mohd Shukor said...

wow. ntah knp sy pun tumpang hepi baca entry ni. ur life is really smthing! its intrsting!

tyah said...

Itulah hikmah byk kenalan kan Rush; itinerary full with mkn2, lepak, shopping etc. As for myself in KL; ader yg majuk if tak sempat jumpa :))

Rn8 said...

aku pun nak...! Nice...i loike! Hehehe....
(Cuba teka....kita lihat siapa yang kena...) Hehehe...

Pato & Pearl said...

tunggu kesempatan ITIK bertemu dengan TEPAK SIREH...jeng jeng jeng...

Have a good week ahead!


P&P

Rush Murad said...

sarah - alhamdulillah... i tot only those people yg wajah dan nama depa yg tertera dalam tu jer yg happy :) ....i live life to the fullest...

tyah - wahhhh stay kat JW Marriot ek? u nak jumpa sapa ek kat KL???

rn8 - kau pun nak jugak macam dedeq?? yg mana satu?? macam aku tau jer yg mana satu ekkk... nanti aku rotan!

pato&pearl - i'm so sori hari tu tak sempat jumpa u kat spore...insyaAllah ada jodoh kita jumpa ek... tq, i really had a very productive weekend; doing the laundry n shopping etc... :)

Nurul A. Abid said...

Wah, guna gambar yg diambil dari camera baru yang canggih....lunch tu pun kira romantiklah jugak. Kita share one meal ape...he..he..hope it was not because u think I couldn't afford to pay ek :p.

Rush Murad said...

Nurul - ooppssss... citer pasal shopping2 belum masuk lagik nih... well... i really love the new DSLR tu, hope to snap great pics masa pi travel nanti. yer lah, kita share meal dalam pinggan besar tuuu... hopefull ur bf tak jeles ekk... next time bawa dia sekali..

Lily.Lulu. said...

Bang,

tq so much sbb akhirnya berjumpa jugak kan. unsangkerable la pulak ..

wah wah ... akhirnya dah membeli ye toy baru. so, which model ??

gambar2 lepas nih pasti lebih maveles !!! meletop letop laa kan !!

i'm happy for u ...


p/s: ada citer x sedap didengar la pasal pertemuan kita .. nanti2 kita story la yer ;)


take care ...

shahril aley said...

bang tepak, yang klua dgn nurul & muqreez tu si shah halil la & not me. pasai tentang tasik tu ok je ajak nurul & shah skali pergi. ala stakat lalu MRR2 mmg boleh nampak punye. dekat2 situ boleh gak pergi FRIM beriadah sambil minum teh kat malay teahouse. dengar cite u suke minum teh dengan madu. lalalala....

WanHidayat said...

Indah sungguh ciptaan Allah S.W.T, semuanya sempurna.....apa yang lebih penting kita penuhi kesempurnaan tingkah laku dan akidah, rupa paras hanya suatu anugerah.....biarlah ianya berpada dan berpadanan dengan tingkah seharian.....semoga mendapat redha Illahi wajah-wajah ceria...~amin~

Rush Murad said...
This comment has been removed by the author.
Rush Murad said...

lily - sori ler buat u tergesa2 datang dari ofis, next time kita tukar venue, pi makan2 yg berat2 plak ek? model? yg i cakap hari tu laaaa... yg sejenis dgn u punya, yg tak mahal sangat tuuuuuu.. (sambil mencebik bibir)..
p/s: citer tak sedap dengar? email kat i ek?

shahril aley - i dari dulu confuse u dgn shah halil...errkk... insyaAllah, next trip kita plak lepak2 bersama sambil beriadah kat tasik. FRIM? nak sangat pi, nanti u bawa i ek? mana tau teh+madu my fav???

Wan - setuju sangat, "....biarlah ianya berpada dan berpadanan dengan tingkah seharian....". kena senantiasa bersyukur dgn apa yg telah dianugerahi...

artisticklytouch said...

berjalan lagi...

Rush Murad said...

artisticklytouch - ada kaki jalan... ada mulut diam.... ada tangan pakai... mcm lagu sapa ek?

ken said...

xjadi ke johannesburg?

haja said...

salam bro..sgt teruja masok blog ini.sgt suka ngn segala entry nye.saya nk add link u ni..bole kan?
*salam kenal from me ;)-

A f f e n d i O s m a n said...

haiyo...

awat mata cek terbeliak camtu?
huhuhu.....

Nikli said...

u grab a new toy..?
model ape..?
sama cam lily...?

jb asik ujan n mendung je skrg..
tak leh nak kuar tembak...
takpe laa, tembak menda lain pun bole laah..
:D

Rush Murad said...

ken - eeermmm.... sedeyyyy....

haja - thanks for coming. nanti i add ur link gak ek...

fendi - manalah cek tauuuu... yer lah, kan ramai orang lalu-lalang kat depan CB tu... mata tak berkelip, tengok apa tatau...

nikli - yup, lain sikit dgn lili punya, yg simple2 jer, just right for a beginner like me... u main tembak2 dinding ker? lariikkk....

A f f e n d i O s m a n said...

cek tengok hantu cina kot tuuuu
kan ke tetibe je hantu cina muncul...ekspresi terkejut katanya!

Nikli said...

tembak dinding...??
mmm... kene cicak laa camtuh.. hiks hiks.. terus melekat cicak kat dinding tuh... then snap gambo cicak tuh dekat².. gune makro lense :D

Rush Murad said...

fendi - tengok hantu cina atau tengok lily? atau tengok Mr. Assistant? lariikkk....

nikli - yesss.... tembak dinding TOILET....oooppsssss.... lucah kah?

artisticklytouch said...

art_touch@yahoo.com tis my mail..u know wat to send me!!

lariiiiiiiiikkkkkkkk..........

A f f e n d i O s m a n said...

tengok hosmet ku yang datang bersama-sama...

takut tangan sorang kawan bang shidi tu termasuk dalam seluar dia...hahahahahahhaa

nazmanazly@gmail.com - 012-2876814 said...

Ceh nak promote ni ada yang nak berkenalan tak ? gambo yang menongkat dagu tu i le ..YM:azlymiey .. ewahh lebih2 lakk ..

Rush Murad said...

artistickly - i will, tungguuuu....

fendi - hiksss.... jeles lah tuuu

zaimi - sempat lagik nih nak promo segala....

YAZrIE said...

hahahahahaha....berlari-lari anak di KLIA...sker la statement tuh...hahahahahahaah....alamak jeng jeng jenggggg.....*sambil tgk salah satu picture di kelompok pictures tersebut..siapa yg kena agaknya!!! lariiiiiii

Rush Murad said...

yazrie - berlari2 anak... sengaja nak menunjukkan yg i ni kurang macho.. motif? ada yg kenal ekkkk???

YAZrIE said...

TS: hat yg kenal tu toksah habaq dahhh...tapi yg baru nk dikenali tu lahhh...jeng jeng jengggggg...lariii

Nurlea Laurielle said...

Aiyoh! Terang2an katanya tempek pix akak - akak pengsan! Tapi sker!

ROZZ said...

hi. that is a lovely photo of me that you have posted. do you think i could have a copy?