Tuesday, March 27, 2007

Weekend Escapade with Sony T10

Location: Hawaii Beach, Miri, Sarawak.

Camera setting: Landscape. Focus: Multi. Metering Mode: Multi AF. White Balance: Day light. Quality: Fine

Camera setting: Beach. Focus: Multi. Metering Mode: Center AF. White Balance: Day light. Quality: Fine

Camera setting: Auto. Focus: Multi. Metering Mode: Center AF. White Balance: Flash On. Quality: Fine

Camera setting: Beach. Focus: Multi. Metering Mode: Center AF. White Balance: Day light. Quality: Fine


Camera setting: Program. Colour Mode: Normal. Focus: Multi AF. White Balance: Auto. ISO: Auto


Camera setting: Beach. Focus: Center AF. White Balance: Day light. Quality: Fine
Camera setting: Program. Colour Mode: Tinted. Focus: Multi AF. White Balance: Flash On.

Camera setting: Landscape. Colour Mode: Normal. Focus: Multi AF. White Balance: Flash On.

Camera setting: Program. Colour Mode: Normal. Focus x3 150meters: Center AF. White Balance: Daylight.

Camera setting: Program. Colour Mode: Normal. Focus: Center AF. White Balance: Flash On. ISO: Auto

25 comments:

A f f e n d i O s m a n said...

ni yang piknik ari ahad lepas tu ke?

Rush Murad said...

Last Sunday........... picnic kecil-kecilan.... experimenting the new cam....

bambang66sg said...

Beautiful place + beautiful models = Beautiful pictures.

I had been to Santubong Beach many years back..but it was in December so the waves was big and the sea was rough.

Beach (not bitch!!) boy,
Bambang

Pnut said...

fuyooooo kamera baru canggih la....jeles tahap gaban wei....
ady-ngidamnya tengok sofa ko....lagiiii jeles.... aku nak pindah rumah soon (lps beranak kot..Insya-ALlah) kalau ko dekat sure aku ajak ko pegi tengok rumah, bagi idea untuk renovation dan interior...

A f f e n d i O s m a n said...

nice shot la bang shidi! sasah kamera mahal tuuuu...

kite pakai kamera cik mur saje! hehehehe

DBI said...

cantik gambar..nak tanya..gambar cantik ni sebab kamera mahal ker atau sebab orang yang ambil gambar pandai ambil shot ker atau sebab ada pose macho tuan punya kamera..hehehehe...

tyah said...

Salam rush.. i knew why u need new cam:)At last hang pi gak kat Hawaii Beach! Tempat kutip2 sea shell & watching sunset; once a upon a time.

Rush Murad said...

Hi Bambang... Santubong beach, thats really far from Miri... and i've been there as well.... Damai beach in kuching... not bad.... there are some secrets for beautiful pic other than ur calculation.... :)

p-nut, apasal kau nak pindah frm putrajaya? dah beli rumah baru ker? wahhhh mesti rumah besar gedabak.... deco rumah kau dah ok apa..... tak payah nak panggil org buat deco... dah cantik tu... kau kan kreatif... mcm aku.... gemini...

adi - tak semestinya camera mahal.... kena tau angle atau sudut, kena ada mata 'kreatif'... then touch-up sikit guna software....

dbi - jawapan seperti di atas... dan sebab model tu photogenic... dulu cita2 nak jadik model haprakkk.... last2... berangan sendiri2 tepi pantai... boleh???

tyah- camera hari tu kan masuk air dah... selepas beli yg baru ni, tetiba camera tu boleh guna semula, baik sediakala..... thanks for introducing me the hawaii beach...hiksss.... nak gelak sebab belakang rumah org...

A f f e n d i O s m a n said...

zaman2 kurus 5 tahun dulu memang penah la wat modelling catwalk bagai, tapi bab2 ngambik gambo ni sejak2 badan dah naik terus ilang touch! hua hua hua..

SERIAL PLANT KILLER said...

Nice shots, love the sunset pic, macam api pelitalah...did this come from the new Sony cam?

tyah said...

Dah lama tak ziarah nenek & uncle cina (owner hawaii beach)tu. Yg buat chalet & meja tu pakcik i:)u should try snap2 beach tusan@bekenu. Mcm video clip westlife dr atas cantik wooo...

Rush Murad said...

adi - cukup tinggi ker nak buat catwalk??? ooppssss..... soalan bonus...

Nurul - jelesss woooo.... u nak pi Istanbul..... yup, pics tu semua dari Sony T-10.. small but powerful digicam

tyah- plan nak pi Bungai plak... snappy kat sana... bekenu dah pi, but macam salah season, laut bergelora segala..

Pato & Pearl said...

Hey rush..nic pics...very nice indeed....sky nya sooo biru

P&P

A f f e n d i O s m a n said...

hmm...cukup bang shidi! nak tengok ke portfolio? muahahahaha

-kEn- said...

kat beach, kinda 25km from miri city situated at kampung nelayan bakam ....i used to stay near that beach...miss that place...like 10 years tak pergi sane...jalan kaki ikut beach pegi sane....not a famous place la..wondering tampat ternak babi masih ade tak kat jalan masuk/parking area he3

-kEn- said...

hawaiian beach tu around 25km from miri..dulu early 90s tempat tu xla menarik sgt..mcm xterjaga since xramai org dtg sane.....dulu dok dekat tu.jln kaki je susuri pantai around 10mins btw wondering masih ade ke tmpt ternak babi kat jln masuk/parking area....13years dah tak pegi sane

bambang66sg said...

Rush,

Can I confirm that you were using Sony T10 to take all those beautiful pictures.

If yes, i want to get one. I check the price in Dubai, is ard 1100dh. I guess 1dh=1rm.

cheers

Rush Murad said...

P&P - thanks...... memang hari tu blue skies... tak perlu nak touch-up segala.....

ken navarro - 25km ek? tapi rasa macam dekat jer laaaa.... yer lah, pantai ni sebenarnya belakang rumah orang..... depa still tak jaga pantai ni.... in this pic sengaja i tak tunjuk angle yg 'buruk' tu... ada kandang khinzir ker? maybe dah tak der kot coz tak dak bau punnn....

bambang - yes...this is from Sony T10 ..... ada yg latest T100.... harga leboh kurang macam kat Malaysia... cuma masa beli tu Sony ada buat Sale Carnival...

bitiqe said...

bang liat deh saya punya snapping di http://www.flickr.com/photos/jcaffelany
tidak pakai software touch, hasil jepretan langsung, lemme me know ur feedback

wahdi said...

Hi there, 1st time masuk blog nih, baguslah disertakan teknik mengambil gambar tu sekali..very good!

-kEn- said...

rush,
it's 25km....skrg jalan dh ok...i dok sane time org tgh buat jln tar tu...mrasala pakai jln pasir.nasib baik xsempat pakai jln kaki dgn perahu...btw chalet2 die kinda buruk dulu...

tu kampung melanau dgn a bit chinese dgn jauh sikit kpg org merek

Rush Murad said...

wahdi - thanks for dropping by..... suka photography ke?

ken - ada chalet ker??? aikk... belah mana? tapi memang lah depa tak jaga area kampung tu.... ada pontential..

'toBy' said...

hahahhahahahahahaahahha

the MALAYSIAN model!

BTW....cool pics....and i wasnt talking about your figure....but i was talking about the view...

but YOURS is alright too...

hehehhehe

-kEn- said...

dulu ade chalet...kalau tak salah rm50/nite..xtau la skrg....tu time i dok kat sane dulu....

Pnut said...

ady, i had sad story...my twin gemini...i am down...read my blog..

p/s-aku beli umah, tp tader umah besar, rumah kecik je...later aku update ko..