Wednesday, January 03, 2007

Tahun Baru... Ada Yang Baru...

Entry @ posting pertama tahun 2007. Lebaran baru dibuka, hari pertama bekerja setelah beberapa hari bercuti. Apa yang baru? Azam baru.... semoga terlaksana hendaknya. Ada handphone baru - N70 music edition, pemberian dari seseorang yang istimewa. Tak terbayang ada insan yang sungguh bermurah hati menghadiahkan handphone sempena tahun baru. Ada baju baru, ada boxer baru memacam corak, ada underware sexy baru, ada beberapa keping CD muzik juga pemberian dari insan-insan teristimewa. Juga dapat 'homemade' fruit cake yang sedap dari pengunjung blog ni. Pagi tadi pula ada sekotak cokelat import di atas meja - terima kasih 'teman' yang pos dari jauh ( Vous savez qui vous ĂȘtes. Puis-je avoir plus?).

IMG_1601

Handphone N70 music edition warna hitam - I really like the colour and the functions. Antara CD muzik pemberian insan-insan teristimewa, IL Divo "Siempre" - aku memang peminat lagu-lagu nyanyian Il Divo semenjak mereka mengeluarkan album pertama lagi, unik dan mantap muzik mereka. Marcell dengan album terbarunya berjudul "Denganmu" masih lagi dengan genre R&B. R&B smooth vocals sung in traditional Malay/Indo lyrics is the best way to describe Marcell......with his unique good looks, Marcell could just be the next "hot" Indostar stud. Most of the songs presented here are straight hiphop and R&B flavoured tracks which can be enjoyed by both hiphop and smooth jazz fans. Right now, the song that is attracting a lot of attention is "Jelita" and is a cover song done a decade ago by an Indonesian duo called "Humania".
Rio Febrian dengan album terbaru berjudul "Rio F3brian" memuatkan 11 buah lagu termasuk sebuah lagu duet bersama Jaclyn Victor "Ceritera Cinta". Rio: Just being a simple man. Menikmati hidup dengan keseharian yang apa adanya. Apa yang aku rasakan, aku tuangkan di album terbaruku…. "Secara musikalitas, konsep album baruku tetap pop, tapi nuansa yang ditampilkan lebih banyak live, lebih nge-band begitulah. Feel yang didapat pun berbeda. Album ini aku rasakan lebih ber-power dan menunjukan totalitas aku di musik." Itu dia komen si Rio apabila Tepak Sireh bertanyakan mengenai konsep album terbaru beliau - ber-power katanya!
Background music: Jangan Pernah Berubah from Marcell.

11 comments:

SERIAL PLANT KILLER said...

First comment for your first 2007 entry I hope. Pembuka 2007 sudah murah rezeki. Probably a good sign that all your hopes and dreams for 2007 will come true. All the best...

Rush Murad said...

Nurul - wahhhh... first comment entry nih..... tq! hopefully a good sign.... read ur entry on Dubai trip.... mana lagi Cairo trip punya entry? cantik la pics tu...

A f f e n d i O s m a n said...

Il Divo ooo...
best best!!

Henset tu lawa laaa.....tapi ghasenye orang tak mampu kot! Bajet ciput je...

SERIAL PLANT KILLER said...

Rush - Tengah buat entry on Cairo and selecting and filtering pics. Insyaallah, I'll post one by this weekend. Sabar yer....

DBI said...

murah rezeki betul la kan..macam macam hadiah dapat...best nyer...
err..underwear seksi tu camner yer..hadiah jugak ker...nak beli gak la...
BTW selamat tahun baru..raya haji dan berbahagia selalu..

Pato & Pearl said...

Hello Rush - hope you had a good break over the New Year..Dapat present lagi best kan.......:))

Pearl@Office

Kroll said...

rush, ko tak pi concert il divo kat klcc ke?

Xis said...

Rush
hi.. and happy new year.. finally got to blog again.. Happy new year 2007 to you.. and may all the wishes come true.. and may mine come true as well.. How's your holiday..? Mine - fantastic! I guess no words to describe it... but sadly.. it has come to its end.. but I'm looking forward to many more holidays like it.. Take care..

Rush Murad said...

Nurul- malatop u punya pics kat Cairo.... :)

DBI- dah start 'pesta banjir' kat terengganu?

pato&pearl - thanks very very much for the Anneke Gronloh's copy.... its really a nostalgic album... and very rare too.... isn't it?

kroll - i heard abt the concert, tak leh nak pi... who knows tetiba dapat tiket free duduk kat VIP seats...kan?

xis - thanks to u too for arranging the Anneke's CD.. saw ur beautiful pics in ur blog.. emmm... Phillipines?

Xis said...

Rush
you're so welcome.. Phillipines?? hmm.. wild guess is it? ;)

Pato & Pearl said...

Hi Rush, we're glad its in the hands of those who appreciates nostalgic album..Carik macam nak rak..at last got to know Pato's brother has it..hehehe...once i got hold of the scanner, will forward the CD cover so at least tak botak lah kan...hehe

Pearl@Home