Thursday, April 27, 2006

Living In A Resort City

Marriot

I've told Fedellia and Yusri that living in Miri is like living in a big resort city, the never ending beautiful tropical beaches, the seafoods, the pubs and restaurants, the laid-back people, the nice humid sunny days, the monsoon rain in the middle of mid-nite, the swinging coconut trees???......... Both of them agreed with my long intoxicated notion and added that they will never, never, never regret to settle in Miri. We were chatting at Luak Bay beach while spending the evening watching the sun set, smelling the barbeque chicken, satay, maize etc and playing with the fine white sands - how perfect it is. As Rollie moved to the nearby apartment, we now have more opportunity to spend our free-time at the beach, the only concern is.... the apartment is quite a distance from our neighbourhood.

Photo kat atas ni ialah kat Marriot Resort & Spa in Miri. Last Monday and Tuesday I was there attending company workshop. So merasalah stay kat hotel resort 5 star, memang service 5 star, yang paling nyata sekali ialah staff yang kerja kat situ, semuanya will greet you and smiles, memang mereka nampak ceria dan peramah - friendly. Next time nak stay kat sini lagi, saja lepak-lepak over the weekend, nak ajak sapa ek?

Lately dah semakin banyak pulak aktiviti 'laut' we all rancang. Most of us dah plan untuk masuk kelas swimming dan diving, then ada pulak nak join sailing class kat PBC etc. Bila dah ada rancangan nak diving, tentulah nak kena pergi pulau-pulau, nak pergi ke laut.... betul-betul macam tinggal kat resort island. Esok we all akan ke Kota Kinabalu, going for White Water Rafting in Padas River "The journey will first take 1-½ hours overland through the countryside to Beaufort town. From thereupon, adventure begins with 1-½ hours train rides tracks along the Padas River that gives glimpses of the thrills and excitement to come". So story pasal KK ni will be uploaded next week, hopefully we manage to do the snorkelling as well and snap a lot of pics. Happy weekend all and Happy Labour Day!!!

Monday, April 17, 2006

Breezy Lazy At Piasau Boat Club

pbc4

Had lunch with friends at Piasau Boat Club or PBC, 5 miles away from my house. I'm not in the mood for rice or noodles today, so I opted for Grilled Chicken Breast with vegetables. Lunch at the balcony lasted for almost an hour, then some of us excused themselves for one common reason, "need to complete assignments in the office", what? go to office on lovely Saturday afternoon?....... So, 5 of us left enjoying the rest of that afternoon, playing cards under the pine and coconut trees, sipping cappucino and digging the baked cheese cake.

Thursday, April 13, 2006

Tuesday Lunch: Cook With Heart & Soul

Tuesday Lunch

This is a typical Malay-Malaysian cooking or foods normally serves during lunch or dinner. I learnt the Ayam Masak Lemak Cili Padi (chicken in thick coconut milk and bird's eye chilli) recipe from my beloved mother and Sambal Belacan from my dearest father. The tofu is more to Chinese Sechuan recipe. From Left to Right:

1. Tofu with dried salted horse radish (lobak). Steam the tofu, then fried until golden brown. Topping: shallot, chopped red chillies and garlic, dried minced salted 'lobak', oyster sauce and sweet soy sauce sauted in extra virgin olive oil.

2. Chicken in thick coconut milk and bird's eye chilli. Paste: Onion, ginger, garlic, lemon grass, green bird's eye chillies. Saute the paste, add some tamarind juice, put in chicken and pour in coconut milk. Add some fresh potatoes and tomatoes.

3. Long beans and dried prawns. Saute some sliced red onions, garlic and dried prawns in vegetable oil. Add the long green beans, stir well and close the lid. Put in some rice vermicelli.

4. Fried mackarell. Seasoning: Tumeric powder, chilli powder, grounded blackpepper and salt.

5. Sambal belacan (shrimp paste and bird's eye chilli in calamansi juice) and dried salted fish.

Hot and windy Tuesday. It's a public holiday, to commemorate Prophet Muhammad's birthday. Lunch at my house, seated on a 'tikar mengkuang' (hand woven pandan leaves mat) bought in Melaka. Attendees: Fedellia, Rollie, Yeoh Amoi, Tariq, Helmi, Yusri, Adlan, Faizal, Madi and myself. Dessert was fresh water melon and sweet pineapple, chocolate, vanilla, strawberry ice cream, on a Belgium carpet at the corridor.

Monday, April 03, 2006

Alcoholic, Workaholic, Shopaholic, Movieholic?

Movie Mania

Weekend lepas aku macam 'mati kutu' tetiba, hilang daya 'kreatif' dan daya 'melepak', pepagi dah bangun buat house chores rajin semacam. One of the main reason ialah sakit belakang aku ni, semakin menjadi-jadi, so aktiviti golek-golek atas katil terpaksa dilupakan. Sempat juga pi berurut kat Boulevard sebelum aku join melepak tengok football kat Al-Fresco Sabtu lepas, but still sakit, masa kena urut tu, punyalah sakit berdentum, macam nak bunuh aku jek apek tu. Hari Jumaat pi tengok movie, first Nanny McPhee then sambung plak Ice Age 2, citer-citer katun ni macam tak masuk kepala, yang lelain pun aku tengok macam boring, rasanya si Rollie tertidur or dah high sebab singgah Thai Bar. Anwar macam terlelap, Faizal macam concentrate, si Fedellia plak sendu-sendan, hidung tersumbat kot. Malas le aku nak komen citer Nanny dan Ice Age tu.... aku plan nak tengok V for Vandetta plak bila-bila nanti, tak pun Casanova!

Masa lepas massage tu, sempat grab beli DVD, beli sampai 3 sekali, sampai rumah baru aku sedar yang aku dah beli one of the DVD previously, membazir jek. Citer Othello tu aku tak habis tengok, terlelap katanya *mrasalah tv tonton aku sampai subuh*. Malam semalam plak aku tak leh nak tido, ntah dah berapa banyak kali aku dok pusing ke kiri, ke kanan.... atas, bawah, depan, belakang... last-last aku teringat yang ada 1 lagi DVD aku belum tengok, maka tertengoklah citer De-Lovely ni. Best gak, menepati citarasa, musical movie, lagu-lagu lama, early 1920s-1960s. Pelakon utama Kevin Kline dan Ashley Judd. Penyanyi plak semua ok, Robbie William, Natalie Cole, Sheryl Crow dan Alanis Morissette. Citer ni macam biography la, Cole Porter one of the legendary composer in America. Kisah macamana dia menjadi pemuzik dan buat fantastic & fabulous stage show in Europe dan Amerika. Then kisah percintaan dia dengan wife dia yang cantik dan kaya, dan kisah-kisah percintaan dia dengan sesama lelaki-lelaki kacak dan muda *matilah ramai hubby yang berangan str8 but bisex itew......*.

Minggu ni sempat juga aku cooking ala-kadar, sebab malas nak makan kat luar, teringin nak makan sambal tumis. So aku masak ler sambal tumis sotong, kepak ayam goreng, itu jek. Sabtu petang ikut bebudak main Tenis, maka bertenis la aku petang tu, dinner kat Dudok Cafe then sambung plak tengok football kat Al-Fresco. To Odah - I'm so sori la ek, kau kena April Fool ngan aku... ayoooo... satu Malaya kau dah sebar cerita yang aku langgar orang tua kat roundabout Miri, then polis datang tangkap aku kat rumah, and aku kena masuk lokap nangis-nangis dan kau kena jamin aku kat sini, kena fly from KL bawa duit bail RM10K segala.......... watch out for me next year!!!!!