Monday, January 23, 2006

A Year Ago Today....Bali

My creation



Aku masih gunakan diari tahun lepas kerana masih banyak nombor telefon dan alamat yang belum ditransfer. Tetiba terselak helaian 23 Januari 2005, ada sedikit catatan mengenai perjalanan dari Jogjakarta ke Bali. Mata terpaku membaca nota kecil yang diselitkan "Thanks abang! email me when you in Malaysia - Fahmy Al-Attas". Sepantas itu juga skrin memori memaparkan 'slideshow' QBar dan Kudos, tempat di mana aku bertemu Fahmy dan gengnya yang lain. Dipendekkan cerita, kenangan di Bali kali ni cukup indah. Sebenarnya tak merancang pun untuk ke Bali, memang tidak ada dalam Plan A ataupun Plan B. Pada mulanya hanya untuk ke Jakarta dan Jogja, entah mengapa tetiba bosan berada di Jogja, langsung terbang ke Bali dan Simon 'anak ikan' dari Jerman sudah pun menanti. Percutian kali ni lebih santai dan 'less hectic' berbanding tahun-tahun sudah kerana hampir semua tempat 'menarik dan wajib' dah aku jejaki sebelumnya. Apa yang menarik tentang Bali? Susah nak jawab, semacam ada suatu kuasa tarikan magis!

Fahmy banyak menunjukkan tempat makan yang sedap dan unik. Restoran Ketuphat misalnya, setting restoran di banglo lama ni memang cantik, especially pada waktu malam dengan pantulan cahaya di atas kolam renang. Gossip Restaurant, ini favourite aku, steak house dari Australia, big portion dan memang fresh dan sedap. Setting simple, cuma menggunakan perabut kayu lusuh dan canopy. Rata-rata pelanggan Gossip adalah omputeh dan harga makanan pun amat berpatutan. Desa Ramayana, cukup eksotik dan rasa seperti dalam 'alam kayangan' dewa-dewa Hindu. Makanan tempatan yang simple tetapi cara penyajian cukup teliti dan sempurna.

Suatu petang, aku sempat bermain beach volleyball dengan beberapa orang yang aku jumpa di QBar dan Kudos malam sebelumnya. Cukup meriah dengan jerit-pekik, hilai-tawa dan terasa sungguh keakraban. Mereka juga sempat jemput aku menghadiri parti ulang tahun salah seorang staff di Kudos. Vasstttt!!! One of the best birthday party I ever been. Segala macam manusia ada kat parti tu, siap ada show pelbagai, u know what I meant? figure it out. Bali- sentiasa dalam kenangan!

Wednesday, January 18, 2006

A Year Ago Today....Jogjakarta


My creation
Originally uploaded by rushmurad.

This pic was taken exactly a year ago. Borobudur Temple is considered as one of the seven wonders of the world. This temple is located at Borobudur District, South of Magelang, Central Java. Borobudur was built by Sanmaratungga in the 8th century, and belongs to Buddha Mahayana. Borobudur was revealed by Sir Thomas Stanford Raffles in 1814. The temple was found in ruined condition and was buried.

The overall height was 42 meters, but was only 34.5 meters after restoration, and had the dimension of 123 x 123 meters (15,129 square meters). There were 10 floors. The first floor up to the sixth floor was square form, the seventh to the tenth floor were round form.

Sarmidi guided us to the temple which is an hour drive from his village in Nampan, Kulon Progo. Sarmidi used to work in Johor Bahru, Malaysia for more than 3 years and that's how I knew him and we became 'brothers'. It was so hot and dry when we arrived at the temple. Im sweating all the way up to the top of the tenth floor (but it seems like climbing 20 floors!) and its really rewarding.

Wednesday, January 11, 2006

Blogging From Miri

Petroleum Museum 2

This is my first ever posting to the blog from Miri, Sarawak, Northern Borneo. I've been here for weeks now (and I'm going to live here for.....well.....I myself dont know for how long!!!). I kinda enjoy myself in this lively and interesting city. There are so much thing to say and describe about Miri. My family and friends really worried and sceptical about me moving to Miri, so much unpleasant stories and 'devilish' incidentals have been told and relates. I took it as a challenge in life and career (I always welcome challenges anyway). I've met a few nice people here, especially Yahya who has been very helpful in getting me around to familiarize myself with the surrounding and the 'Dos' and 'Donts'. Now I'm quite familiar with the road in Miri city, the 'makan' places especially my favourite Nasi Lemak restaurant (the sambal and rendang is superb!), the gardens/parks, the shopping malls etc.

The photo shown here was taken from a hill where the new Petroleum Musem (Grand Old Lady) is situated. One can see the coastal part of Miri, facing the South China Sea. From atop of the hill one can also view the whole city of Miri, the plain and flat area, the hilly part of Lambir Hill (the waterfall) etc. At night time the panoramic is more romantic plus the breezy wind. I really hope and pray that I will enjoy and appreciate my stay in Miri while developing my career. Miri - not bad at all as compared to what I previously thought before moving in