Wednesday, November 22, 2006

Seiring Sejalan......Serumah...

Dinner at PBC

Left to right: Yusri, Me, Izzat and Esmi

I threw a small dinner at Piasau Boat Club last Thursday evening. This is my first dinner at PBC after the month of Ramadhan and long Eid Mubarak's holiday. I invited Esmi as he is going to leave us for another Project with the Kuala Lumpur's team, Izzat as he just celebrated his 26th birthday (I can't compare with his birthday bash in Phuket a few days ago, aren't those 'go-go girls/boys' fabulous dude?...hiksss....) and Yusri, as he just got back from a long courses (vacation + parties + orgies?) in Europe. So, here we are enjoying ourselves at the beach front ala-resort club house in Miri. Thought of throwing a Bachelor party as well that very night with some Dayaks girls swinging and swirling around the PBC cafe's pole...just kidding people...... not me! NO! NO! NO! not even in Bangkok or Phuket.

Let's talk about my dear Esmi, I got to know Esmi during my Uni years, as we were in the same faculty and stay in the same Delima hostel in UiTM Shah Alam. Infact his room is next to mine, and he always treated my room as his 'pantry' (I stocked McVities Oat Biscuits, Maggie Mee, Silver Bird Fruit Cakes, maruku Haja Haliq, Cadbury Chocolates, instant Nescafe.... you name it!) and I treated his room as 'Game Room'. You will see all sorts of electronic and computer games in his shared room. His roommates - Farish or Fuad is a computer games addict, while Esmi more to cards. I hardly went to their room, why? I can't stay more than 5 minutes or so if I'm in their room as the smell of rotten cigarettes mixes with long-not-wash jeans and smelly football boots+socks+jocks that fill-up the air makes my asthma recurrence. Just for the record, we always called him PARJO (sort of Javanese name), as he hailed from Banting, where the Javanese community dominates the area. His Honda Kapchai will 'serenade' us each morning, together with Farish's. I really hates those noises from the 'broken engine/ exhaust' - bunyi enjin/ekzos pecah. Ok, this is getting nostalgic....gotta stop here.

SAMBUNGAN CERITA-CERITI RAYA

Balik dari kerja tadi, tergerak hati nak jenguk 'Letter Box' kat rumah. Sebenarnya malas nak tengok segala bil dan surat-surat dari Bank dan brochure. Naik terkejut pulak tengok surat-surat yang dah melambak, eh! ada kad raya... selak-selak, ada satu lagi ditujukan kepada Rush Murad, kombah lagi, jumpa lagi.... tetiba terasa macam artis pulak dapat kad raya banyak... feeling-feeling jadi artis yang ramai peminat - perlu ke? Berkobar-kobar buka segala surat-surat tu sebab nak tau siapa pengirimnya...... rakan-rakan (peminat?) Tepak Sireh rupanya.... terima kasih kepada semua penghantar, tak tau ler bila dapat balas kad-kad raya ni.... ni senarai pengirim;

Sue @ Miss Kulai - siap beri alamat rumah di Kulai, andainya kad ni diterima sebelum balik kampung hari tu, insyaAllah akan sampai juga, sebab dah memang beraya kat kawasan tu.

Dirtypap - pap, kau kena tulis semula alamat apartment kau kat Labuan tu, apa nama tempat tu? Kurangan? Kirungan?

The Honourable Shah - sedap nama penuh dia... teruja. dah tu siap sisipkan gambar berukuran paspot, ooo si X-xis yang suruh titipkan pic tu yer? motif?

Leftenan M dan p/kbr? dari TLDM - eh.... sapa ni ek? siap beri nama penuh, tapiii.... apa nama nickname atau alamat blog? peminat Tepak Sireh jugak ler rupanya, cantik kad raya tu, very the ada pic helicopter dan kapal laut... sukaaaa..... sebab tak pernah dapat kad raya ada gambar benda-benda tu semua.

fendiosman - thanks adi..... seronok kerja kat tempat baru di Putrajaya??? hiksss.... sabar.....

fera525 - nama penuh budak ni pun sedap dan menarik. email tu macam tak boleh nak faham ler, sebab ada conteng-conteng sikit, macamana nak email? u email me ya....

Sangkuriang - ayooooo.... takutnya namaaaa.... macam nama hantu, betul ker ni nama hantu/pontianak? dah tu ada nombor telefon sekali, macam takut pulak nak call... takut ada yang mengilai, tapi kalau tengok alamat stamp... orang Ipoh....

Samasam - terkejut jugak dapat kad raya dari adik kita ni... yer lah, kan Tepak Sireh antara penyokong kuat Samasam masa pertandingan Bloggers Idol '06 hari tu... study rajin-rajin naaaa...

DBI - Doc.... kenapa tak beri alamat kat Terengganu? takut kena 'serang' yer? Doc, you ker yang digembar-gemburkan mencabul seorang pesakit di Terengganu?????

Kak Pahz @ Petronas KLCC - macam sama jer kad raya Petronas every year.... recycle ke?

Azli Syah - thanks! orang Gelang Patah... i owe you belanja makan... bila la ek nak jumpa lagi?

Sebelum raya, dah terima dari X-xis, Nurul, Diana, Akashah (tak ingat dah siapa dia nih.....hiiikkksss), Shahril Alley ......

20 comments:

Xis said...

Rush
err.. it's a surprise to know you had all those food in your room.. like 7-11-wanna-be room.. :) Anyway.. err.. I don't remember asking Shah to send you his picture.. err.. Shah Halil.. explanation on this, please...

A f f e n d i O s m a n said...

keje kat putrajaya ini sangat la meletihkan kepala otak..

lotsa reading, lotsa thinking, lotsa writing...

and lotsa hair falling...

Somebody help me....(matila smallville)

THE HONOURABLE SHAH said...

Rush & X-Xis,

i'm just letting Rush know how ugly I am! hehe...anyway, after looking at my photo - do I still look familiar to you? Rush, explain please...

THE HONOURABLE SHAH said...

oh Xis,

kalau duduk kat UiTM memang kena bukak mini 7-Eleven kat bilik! stuff here is damn expensive!

perjalanan hidup said...

rush.
tak yah balas la kad raya tu.
dah abis syawal pun.
ari tu aku turun Miri sekejap je.
kira transit ke Brunei.
nanti kalo aku turun Miri lagi aku habaq kat ko (mgkn taun depan nak ke Mulu dengan kengkawan).
Insyaallah.

Serial Plant Killer said...

Had fond memories at UiTM even during orientation sampai teruk kena ragging. Siap jual tidbits and maggie dr bilik. Dapatlah extra pocket money....

Xis - naper nak surprise. Rush ni mcm jenis kuat makan.

blackpurple said...

Wah..popular macam artis la ..

Raya posa dah habis..tunggu raya haji pulak kalau nak makan ketupat dan lodeh kampung.. hehehe

Rush Murad said...

xis - i ni suka makan, nafsu besar... tak der pantang. nak makan yg sedap2 jek, tapi la ni dah sempoi.

fendi - meh ler, i jadi Spiderman, boley? tolong kidnap u hantar balik ATMA... mau???

shah - hiksss.... u hensem apa... sure ramai yg boleh sangkut. frankly speaking, i tak pernah jumpa u, hari tu i saja pulling ur legs....hikssss....

pap - raya haji kan ada? boleh balas kad apa... kena cari kad raya haji.. ado? nan ado kan? matila kena buat sendiri... kreatif tetiba....

Nurul- i tak jual, sapa lapar, nak makan... minta... ada yg 'curi2'...hehehee... i tak kisah, tu pasal rezeki murah agaknya.. i beli pun bukan utk makan sorang... yer lah, ramai lagi budak2 yg kekurangan duit, student la kan (yg aku geram tu... bab beli rokok ada plak duit.....rrrrrrr)


blackpurple - bila lah dapat makan lodeh dan sambal goreng kau ek? raya balik Muor? lama benor aku tak pi Muor.. teringat mee rebus kat bus stand tu, dah tu sarapan sate depan2 tuuu.... ishhh... kawen org Muor jer lah! rekomen sorang kat aku....leh?

A f f e n d i O s m a n said...

i miss those askar.....

"inikah namanya cinta...."

Xis said...

Rush
I see... at least you don't have to go out at night to buy food, right..


Shah
okay.. explanation accepted.. And didn't I tell you before Rush was just pulling your legs.. :)


Nurul
surprise because he did the same thing I did.. hahaha! But mine was only for myself and my apartment-mate. Outsiders.. beli sendiri!!

Serial Plant Killer said...

Rush - jgn salah faham. Kiter tak ler kedekut taik hidung masin jual tidbits & maggie dgn member. Tapi me & my roommates buat bisnes kecil2an borong tidbits & maggie from makro untuk dijual kat students lain dgn harga murah dr kat ko-op. Tapi stop lepas 2 sbb tak tahan malam2 buta at odd hours ada org ketuk pintu nak beli barang. Kalau org ok lagi, tapi kalau .......eeee...seram!

Pnut said...

rush a.k.a ady-tembamnya esmi a.k.a Parjo hahahah dah ada baby ke esmi jawa banting tu???

hahahah cannot tahan gelak jeans tak basuh, miss that momment kan??? lepak-lepak....

korang dtg lepak kat anggerik...gossip-gossip ala-ala kak senah...hahahha rindu giler..

Pnut said...

lupe lak...
paling tka leh lupa masa raya haji yang kita pakat tak balik kampung, gila punya beraya kat umah uncle ko, raya kat rumah an, aku ada photo ala-ala black and white tu lagi...sukeee

THE HONOURABLE SHAH said...

Rush & Xis,

kalo nak pull my legs pun ada adabnya. nasib baik i tak hire private eye nak intip Rush kat Miri. hehe...

Rush Murad said...

fendi- u miss them? kata tak best kerja dgn askar ni semua.... banyak birokrasi etc...

nurul- yer la, malam2 buta dok ketuk bilik nak beli memacam... my roomate tu memang berniaga, dari rokok sampai ler ke jersi bola n kasut (hangkut dari golok)... dah tu i ni tidur agak kurang sopan, segannn...

p-nut - i still have those pics la, aku ingat nak scan pics tu, letak satu entry dalam blog ni... raya haji kat setiawangsa...heheehe.. macam kenduri kendara... beshhhh.... power tak mee rebus aku?

shah - merajuk yer?? meh sini.... dari u hire PI, baik u sendiri datang ke Miri ni.... amacam?

A f f e n d i O s m a n said...

abang...

tempat jatuh lagi dikenang, ini pulak tempat bermain....

tah la

tak tau nak kata apa, seriously i'm so damn lonely here...sume pompuan je kat sini. kat sana jantan ramai leh gak wat kawan.

shahril aley said...

wah menbgimbau kembali saat manis ketika belajar....klu tak silap kolej delima tu opposite kolej perindu kan?bukan kolej utk gals ke? teringat dulu slalu curi brg makanan kat umah bawak gi kolej at least dpt save duit.bile dah dok umah sewa kongsi duit dgn housemates beli brg rumah. setiap awal & ujung bulan buat kenduri gotong-royong masak utk lunch or dinner. rush time kasih bagi kad raya tu...

Rush Murad said...

shahril- depan perindu tu Delima siswi, kat belakang sikit siswa.. la ni dah jadi girls kolej, apa nama ntah... suka sekodeng orang pi swimming pool...hiksss... dah kerja nih... memacam ler kena tanggung sendiri... makan-minum-pakaian etc. besar periuk, besar ler keraknya.... kad raya? baru sampai ke????@#$%^&*

THE HONOURABLE SHAH said...

merajuk tak. meluat ada lah. :(

shahril aley said...

kad raya tu sampai 1 week after raya holidays la. tak baik @#$%&*..bukan salah posmen tu. rasanye i dah bgtau u kot dlm cbox psl kad raya tu. now nak ckp bt skali lagi time kasih dlm entry ni psl u've mentioned my name.