Monday, August 21, 2006

My 100th Posting!!!

Mak in party 1969

I've been blogging since May last year. It was all started when a friend of mine asking me "do you have a blog?" and another friend insisting to send him my vacation photos through email or put up on blog. To cut it short, I learnt how to blogging by myself, through trials and errors, through ups and downs etc. And now, I'm addicted to blogging. And I didn't realize that I can find so much 'thing' through blogging. How to commemorate my 100th entry or posting? Well, you can see from the pics, that my mother already invited all her friends and neighbours for some nice and decent party for me...heheheheehe.... pics taken circa. 1969 (she's only 19 at that time). Now I know, why I always like to wear sunglasses.....emmmm even at night. THANK YOU to all visitors to TEPAK SIREH blog.

Tak sangka yer, dah masuk posting ke 100 rupanya blog Tepak Sireh ni. Dah berpuluh ribu orang datang melawat, dah ada peminat setia, dah ada kawan-kawan blogger, kawan yang dah lama tak jumpa tapi boleh terserempak kat sini, orang yang duduk jauh-jauh tetapi rasa macam dekat jer pun ada, mereka yang selalu beri nasihat, yang selalu hantar private email, secret admirers....... TERIMA KASIH kepada semua pengunjung blog TEPAK SIREH. Dikesempatan ni juga, nak minta maaf ler kalau ada posting-posting 'terlampau', yang menyinggung perasaan, yang ada kontroversi, yang tak sesuai, yang kurang tepat informasinya. Ianya merupakan tulisan yang menggambarkan sebahagian daripada kehidupan penulis atau yang empunya blog ni. Banyak rasionalnya kenapa sesetengah posting tu dibuat dan dikongsi bersama dengan orang lain atau 'stranger' atau memang sengaja dikongsi bersama rakan-rakan dan keluarga (even my siblings and mom read the blog). Sokongan dan nasihat dari semua, tak ternilai dan amat dihargai.

Je célèbre mon 100ème 'posting' dans mon blog appelé Tepak Sireh. Le merci à tous les visiteurs de mon blog. Visitez vraiment Tepak Sireh toujours....

Celebro mi 100 'posting' en mi blog llamado Tepak Sireh. Gracias a todos los invitados de mi blog. Visite Tepak Sireh's blog....

Ich feiere meine 100. 'posting' in meinem blog genannt Tepak Sireh. Danke allen Besuchern meines blog. Besuchen Sie Tepak Sireh immer......

37 comments:

Red Mummy said...

Abang Tepak

Tahniah....a 100th postings equivalent to Siti's Akad Nikah equivalent to Isra Mikraj.

Akak Red...

zali said...

Congrats.
Keep blogging ye!!!

Ghazali B Abd Aziz said...

Rush ...

Tahniah ... saya senantiasa mengikuti dan menyokong anda ... hehehehe

Ghazali

dbi said...

mana pulut kuning??...

Rush Murad said...

RedMom - tak terlintas plak tarikh ni ek.... macam dah berjanji gituh. nanti senang nak ingat, kalau bulan Islam ingat Isra' Mikraj, kalau bulan omputeh - ingat tarikh Siti n Datuk K.

zali -thanks... suka tengok icon pci kau nih, romantik..

Ghaz - kat Sudan lagik ke dah sampaikan salam...ehemmm......

dbi - tanya pasal pulut kuning plak, kopok lekor yg dijanjikan mana??? RedMom jer yg dapat.... tak aci nih!

Squeezy said...

Congrats Rush! Hope you will continue your blogs till forever ... Selamat Maju Jaya ... Menuju Puncak!!! :)

Antonio Serrano Rubio said...

felicitaciones! esperanza ver más de sus escrituras.

Serial Plant Killer said...

100th posting already! Congrats!!!! Keep on blogging sampai ke anak cucu cicit....Also thanks a zillion sebab info on ur blog has helped me to enhance my blog as well - budak baru belajar jugak.

sare_reyes said...

Congrats! keep on blogging, I'll surely will keep on visiting.

Rush Murad said...

squeezy - terima kasih daun keladi. Menuju puncak? atau nafsu yg memuncak (nafsu travel)??? oopssss... bila nak datang Miri lagi?

Antonio - muchas gracias! necesite su apoyo

Nurul De' Serial Plant Killer - ooo.... u cilok form my blog ek? patut laaaa.... ehehhee... hidup lebih meriah kalau berkongsi ni kan? thanks for ur support babe!

sare_reyes - thanks pal! u too... keep blogging!

Xis said...

Rush
Congratulations on your 100th posting. Keep on blogging! :)

Abah Mui'zz said...

Tahniah utk post ke-100. Nasib baik post, kalau umur, aduihhhh...

daribilikini said...

nak keropok datang ganu le rush

miss cha said...

:D

pembaca setia...

Rush Murad said...

xis - Thanks very much! keep cumming...oopsss... coming :P

abah mui'zz - terima kasih. tak nak lah sampai umur 100 tahun, nanti menyusahkan anak2 dan orang lain.

daribilik ini @ dbi - kalau datang ganu, dapat keropok lekor lekor jerrrrr?????

miss cha - pembaca setia, tapi jarang komen. balik kuching ker next week? boleh ler tunjukkan jalan ek?

Serial Plant Killer said...

Tak rajin nak surf internet cari what features I can put on my blog especially yang linking from one site to another. Jenuh nak click banyak link. Links kat ur sidebar brings me straight to the site and helps me to see how some of these features look like and how it works, jimat masa. Anyway, nampak gayanya u have to increase ur cbox size (kalau boleh), tak sampai sehari already flooding with messages. U take care....minggu depan kena kawad kan? Kite tgk kat tv ajelah :D

Fish of Pisces @ 5th_E said...

TAHNIAH!!!! hik hik... kembali pada topik di TB lea... erm erm ermmm

Anonymous said...

Hi TS, 'wink, wink, wink'
congrats on your achievement... hopefully many many more to come..

regards
volks

Rush Murad said...

Nurul - i dah panjangkan dan lebarkan sikit cbox tu. ur banner cantik lah... and ur blog dah improve... letak ler memacam features yang menarik, tapi jangan sampai menyemak. i know u like reading, letak ler amazon.com sekali.

5th - thanks. tunggu masa yang sesuai ek....emmm.... bila tu?

Volks - kau kerja mana sekarang? anyway, thanks a lot bro! tahun ni jual kuih lagi ke? wahh... sampai ke brunei katanya.

Shye Nazirah said...

I've been reading your lovely blog since last year. I can see it grows.... and glows! You keep writing and I will keep reading...

Rush Murad said...

shye nazirah - i'm flattered... thanks dear! I will keep writing for myself... and others as well...

Xis said...

Rush
The link to your blog has been created in mine. So.. I be coming back. :) anyway, I'm celebrating my 100th posting as well...

Rush Murad said...

xis - congrats! ingatkan u baru blogging, kalau tengok tarikh ur archive. i link with urs jugaklah ek?...

Xis said...

Rush
well, I'm still new to this blog world. Just started last March. Thanks for the link, anyhow. Keep on blogging, kay? :)

bitiqe said...

Dah 100???? wowww, tak terasa ya bang, seperti baru kemarin kita bertemu di dunia blog ini...that mean setahun sudah berlalu sejak jumpa kita pertama di JB....
semoga persahabatan tetap lekat dan tak lekang oleh waktu, jauh di mata dekat dihati....bolehlah kita jumpa lagi, MUACHHHHHHHHHHH

Rush Murad said...

Julia - thats right! u r the first blogger that i met. tak sangka udah mau masuk setahun... masih terasa puter2 di JB, makan di restoran Chismosa.... kapan bisa ke Medan ya? iya, jauh dimata, dekat selalu dihati..

Serial Plant Killer said...

Thanks for the compliments and suggestions. I owe it 2 u. Actually, I prefer to walk/browse along the book shelves at bookstores and buy books there instead of on-line. Dulu masa sekolah, sanggup berjam2 duduk kat bookstore habiskan baca novel sebab tak mampu nak beli byk2. Pernah jugak co-wrote a sci-fic book which won 1st prize at national level when I was 17 as part of my biology class project.

blackpurple said...

Tahniah...!
Mencapai angka ke 100.
Teruskan ke angka 1,000, 10,000, 100,000 dan seterusnya...!

Teruskan menulis...
Freedom of expressions...!

miss cha said...

Sorry beb, I'm in KL for Ct Sal wedding. Of all the time korang semua dtg ke Kch aku takda ek kakakaka.. when u guys going to kch? can jumpa kejap & i'll story all exciting place u guys can go food+places :D

*kadang2 x tau apa nak komen. marilah komen blog aku plak kakaka*

Red Mummy said...

akak red menjengah kembali...

abang tepak nanti tlg hantar bantuan utk vote akak red ye...

assalamualaikum..ada kerja yg perlu dilunaskan

Rush Murad said...

Nurul-yang ni memang dah semula jadi berbakat dalam penulisan... patutlah ur writings very interesting dan ada flow...

blackpurple - terima kasih. tengah nak berkejar-kejaran ke angka 200 pulak, by end of the year??? uhuhuhhhhuu..

Cha - aku pun selalu jadi 'silent reader' kat blog kau.... patutnya hari tu kau letak pic kubur kucing kau yg mati... sebagai kenangan abadi kat blog, amacam?

RedMom - will kerah depa vote for u, as for now, i promote kat sini ek. here it goes:-

To all my blog readers, please go to this website http://bloggers-idol.blogdrive.com/
it is a web for local Bloggers Idol 2006. Please vote for my fellow GREAT bloggers such as Red Mummy, Dari Bilik Ini and Samasam. Please cast your vote before this Sunday noon.

Kawan2 semua, minta tolong undi Red Mummy, Dari Bilik Ini dan Samasam. Mereka ni semua bertanding dalam Bloggers Idol 2006. Anda semua boleh baca entry atau posting mereka ni, sangat menarik dan.... berilmiah pulak tu. Jangan lupa, vote untuk mereka ni semua ek!!! masuk ke link ini untuk vote http://bloggers-idol.blogdrive.com/

Terima kasih!! Thank you!!!!!!!!1

miss cha said...

rush,
kubur tak bertanda...Aku nak letak gambar dia org masa masih hidup..biar semua yg tengok paham perasaan aku kenapa org sanggup bunuh haiwan yg sungguh kerdil + cute..

Wah ni dah post ke 3..bila nak post aku nyer plak? *tagih simpati haha*

Red Mummy said...

Abang Tepak

akak red datang menjengah lagi...terima kasih kerana berpromosi.

tetapi ada sesuatu terjadi di dalam BI yang buat saya dah terluka hati, poll yang tidak masuk akal menguasi diri si palat itu...

kecewa sungguh saya.

Anonymous said...

propecia mg
There are also some generic versions of Propecia available if you are a bit short on cash.
[url=http://www.oldhouseresources.com/]cheap propecia[/url]
It has a potent hair loss fighting chemical within it that fights the production of DHT(associated with hair loss).
http://www.oldhouseresources.com/ - propecia drug
Propecia is also widely available on the world wide web through many online pharmacies.

Anonymous said...

Hi,
order cialis
These side effects come about due to the fact that blood vessels widen, and they usually end within a few hours.
[url=http://insidethelockerroom.net/]cialis 20mg[/url]

Side Effects All PDE5 inhibitors carry a similar list of side effects.
http://insidethelockerroom.net/ - buy tadalafil
This regained ability leads to gains in self esteem and confidence, and is great if you are in a current relationship.

Anonymous said...

New Bad Medicine
purchase phentermine

Use of Phetermine is not advisable if you are allergic to any ingredients of Phentermine or other sympathomimetics.
[url=http://www.mentalhealthrun.org/]generic phentermine[/url]
It was developed to help people suffering from obesity.
http://www.mentalhealthrun.org/ - order phentermine
Also, if you have taken dexfenfluramine, fenfluramine, furazolidone, guanadrel, guanethidine, or have taken a monoamine oxidase inhibitor (MAOI) (eg, phenelzine) in the last 14 days, don’t take the drug.

Anonymous said...

Hi Guys,
Good regsitered here. I be required to accept though this forum is small it ooks existent cool. I anticipate I will enjoy this.

Myself Mathew from Houston. I make out the internet and venereal networking sites and ofcourse the aged gold forums.

I own a some sites too.One of my site is in my signature.. Its undisturbed in fact to make sites and earn some money. If you are interested you can PM me or notify here and I will examine to help.