Monday, July 17, 2006

Rush's Extreme Make-Over

Extreme Make Over

Ala-ala extreme make-over pulak ek? Almost 6 months I kept the hair, did 'body perm' when I last visited Kota Kinabalu (ala-Antonio Banderas's hair style), some people like it and some not (which i don't give a damn anyway), frankly speaking... I don't like to keep long hair, it's not the 'macho' thingy, but more to personality. It doesnt suits me at all, in my own opinion at least. YAM Tunku said my Bandera's hair look really nice, and she even tried to touch it!

Mira, my ex-colleague did asked during our lunchy at Saujana, "you punya stok Vitamin-C dah habis ke?", "You nampak gelaplah, kulit you dah tak smooth, ada bintik-bintik".... Ye ker??? aku dah tak hensem macam dulu-dulu? (or memang since azali?) Told to myself that I must do something, drastically and at once!. My anti-wrinkle serum from Japan still working really well, walau dah tua macam nih, ageing signs tu still tak jelas, kedut-kedut kat dahi dan tepi mata invisible, I never used any whitening cream or lotion, memang sengaja nak bagi kulit 'tan', but kenapa ada black spot, comot-comot? Yati bilang dia pakai Dermalogica, si Jepun pakai Biotherm, Frank pun guna product sama, Angah masih jadi worshipper of SKII products, dah tu aku ni nak guna apa? aku still guna 'Mud Scrub' Mary Kay yang Maizom jual - fantastic! Since rambut dah pendek, aku tak guna gel or hair cream, instead I'm using 'hair mud' from Wayco (kalau kat UK brand ni famous ler jugak).

Last weekend plan nak pi Brunei terpaksa cancel sebab si Rollie 'tak sihat'. Saturday night, 18 of us (Rollie, Fede, Suraya, Yati, Ella, Zehan, Nyza, Zafran, Affendy, Adlan, Ikmal, Hilmi, Faizal, Izzat, Ken, Ken's Amoy and Collin) went for Pirates of the Carribean 2, dah macam rombongan Cik Kiah pulak, dan aku ketua rombongannya. We moved to Al-fresco for light supper (not light as for me as I'm having Singapore Mee Hoon and Ice Cream truffle-besornya nafsu memalam buta macam nih!). Sunday, perfect day to do the so called 'make-over', while doing the house chores, tepek ler kat muka ni segala products yang ada, maid/bibik kat belakang rumah terkejut ler tengok muka aku putih melepak ditempel dengan mud-clay, nampak bijik mata jek. Kena trim segala facial hair dan yang tersembunyi kat celah-celah tu. And today, boleh nampak the result, ambik pics kat dalam ofis kejap tadi. High maintenance kan? Tak ler jugak, semua tu necessity, dah nama pun 'Metrosexual', orang lelaki pun kena jaga penampilan, takan ler nak berserabut, berbau hapak, berkarat etc. Tak semestinya kena beli products yang mahal-mahal, Odorono tu pun dah ok apa, mencegah bau ketiak asem. Bayangkanlah kalau naik bas/komuter/LRT/Monorail penuh berhimpit-himpit, dah tu kena pegang handle sambil mengangkat tangan, kalau tak pakai pewangi ketiak...ya ampunnnnn.............

18 comments:

blackpurple said...

Nampak smart tu beb...ha ha ha..

Aku guna cleanser & moisturiser Tolsom.... ok gak, cuma tak larat la, quite expensive gak......

Rush Murad said...

blackpurple - Tolsom, pernah dengar tu.... kalau bagus, why not kan. muka aku ni jenis oily, tak semua products ngam, kalau tak ngam, sure terus tumbuh bintik2 macam jerawat.

perjalanan hidup said...

rimas kan bela rambut panjang? ko memang lelaki high maintenance. sujud bila tengok sume product yang ko guna...

Serial Plant Killer said...

Definitely an extreme makeover. Nampak lain sangat. Image baru ni sesuai ngan u. Apa salahnya buat perubahan image skali skala. My trainer cakap mandi air lemon good for the skin. Ntah betoi ke tak, tak pernah cuba pun.

I banyak travel then sebab tak keje sebulan. So, took opportunity g sana sini b4 start new job. Ingat nak g Chiangmai skali lagi. Tak puas. Next destination, India in August 2007 (musim sejuk ckit), insyaallah. Ni kena plan betoi2 sbb it's a huge country & a lot 2 c. Nak ikut?

Pnut said...

Ady kitaorg plan nak geder2 bulan 8 ni, eh ada dinner alumni FPM kat shah alam, brp hb 8 tah..ko ade terima email tak?

ko pegi tak? geder2 bulan 8, kitaorg igt nak buat kat tasik putrajaya je, nanti dah set date aku inform ko...

ko sebok suruh aku beranak anak pompuan pulak, ko tu bile nak produce product sendiri? kertu la nanti..ahaks.. ehh dah kertu ponnnnn

zali said...

wow... mmg lah lelaki high-maintenance...

good for u lah...

Rush Murad said...

pap-biar aku jer yg high maintenance, jgn wife aku esok pun sama, mau pokai. Ni ler bila dah besar periuk, besar jugak keraknya.

nurul-i pernah mandi air limau nipis + pucuk jambu batu + bunga kenanga, biar cepat temu jodoh, sampai la ni dok macam tu jek. I memang dah lama nak pi mystical India, nak naik keretapi dari selatan ke utara, nak pi kashmir.

p-nut- aku tak leh masuk Info96 ler, parjo pun tak bgtau. bila tarikh tu? segan ler, tinggal aku sorang yg bujang dlm batch kita. dah 10 tahun kan since kenal korang....cepat masa berlalu.

zali - lelaki metrosexual ler. apa salahnya bab2 for 'nak chanteq kan diri' ni coz i ni tak spend duit kat IT gadgets, aksesori kete/motor, clubbing, gambling, isap ganja/drugs, mabuk2, kaki pompuan macam some of the guys.

Rush Murad said...
This comment has been removed by a blog administrator.
bitiqe said...

cieee...narsis tu fotonya bang rashidi :) tapi keren kok (as always)

adventure team building said...

Hi Friend! You have a great blog over here!
Please accept my compliments and wishes for your happiness and success!
If you have a moment, please take a look at my adventure team building site.
Have a great day!

Rush Murad said...

Julia@bitiqe - keren.... tapi masih tidak laku-laku, nggak ada yang mau, nggak ada yg sudi... kapan bisa ketemu bidadari buat diri ini????

Serial Plant Killer said...

Mana taknye still solo, taste bidadari. Ini kena mandi air limau nipis and bunga dari kayangan.

Iced Nyior said...

ooo hotter after the makeover :P

Sleepless in Gelugoq said...

Hi Rush, thanx singgah blog i. Blog u sgt menarik. Ur pics sume macam Kodak moments gitu.I likee...
Oh ya, u look much better rambut pendek ;)

Azhar Ahmad said...

Huhuhuhu, jaga kulit arrr. Hahahahha. Anyway Berjalan Keliling Geju. Jalan2 Cari Blog dan Salam Perkenalan!

Rush Murad said...

sleepless - thanks! still belajar guna camera... hey, we have the same career laaaa

azhar ahmad - nama u sebijik macam nama my best fren masa sekolah dulu. Geju, yes, i baru jadi ahli. Salam perkenalan juagk.

Anonymous said...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

Smoke said...

Drugs are just bad, you should try to use Herbal Alternatives as a temporary replacement to loose the dependance!