Wednesday, May 03, 2006

Sabah Adventure: White Water Rafting

White Water Rafting In Sabah

We supposed to go to Padas River instead of Kiulu River, but due to the safety reason, the Padas River site was closed - not safe for any activities as the river volume and flow are high and very rapids. Kiulu River is more of a beginner's river. It is suitable for beginners aged 5 years old to 65 years old that craves mild adventure whilst safely enjoy the rafting trip. Kiulu River is located on the northwestern part of Sabah in a small town called Kiulu which are recognized as being the second most beautiful village in Malaysia. Kiulu River is classsified as Class I - II river.Trip begins with a safety briefing session conducted by our professional raft guide that will demonstrates rafting techniques and proper handling of rafting equipment before rafting commences.Excursion covers up to 15km, making it the longest white water rafting trip in Borneo. The journey will take about 1 ½ - 2 hours of rafting before reaching the ending point where delicious barbecue lunch prepared just by the riverbank. We hired Riverbug traverse tour for the adventure, they professional and efficient. Click here to Riverbug's website.

Hari ketiga di Kota Kinabalu, kami seramai 11 orang pergi for white water rafting kat Sungai Kiulu. Pada perancangan awal untuk ke Padas, tetapi keadaan tidak mengizinkan, air terlalu deras dan berbahaya. Tidak kurang seronok dan 'adventure' kat Sungai Kiulu. Fede orang pertama tercampak ke dalam sungai, kemudian boat pulak terlungkup, semua jadi panik, ada yang terhempap bawah boat. Aku pulak terkapai-kapai cari tali boat, dah tu goggle yang aku pakai penuh air, habislah contact lense aku, but alhamdulillah masih intact. Suraya sempat jerit minta tolong, rupanya dia terhempap atas batu. Yusri beberapa kali tercampak selepas boat terlanggar batu. Paling adventurous ialah Suraya, saja buat 'body rafting' beberapa ratus meter. Kumpulan satu lagi (Sylvia, Anura, Yogan etc) pun 'capsize' tapi masa tu sungai tak deras dan berbahaya berbanding we all, siap ada yang kena 'sedut' air. 10km jauh, letih tapi seronok.

Pagi sebelum pergi tu, sempat berjalan kat Sunday Market, betul-betul kat belakang bangunan yang kami tinggal. Memacam benda depa jual, dari binatang, sampailah ke kraftangan. Dalam hati memacam nak beli, but susah pulak nak bawa nanti. Malam selepas rafting, we all pi makan seafoods lagi kat waterfront. The rest pi clubbing, but me.... dah lemah longlai, save energy for tomorow. To view the rafting slide show, click button: View slideshow

3 comments:

adventure aquarium said...

I was searching blogs,and I found yours.Please,
accept my congratulations for your excellent work!
If you have a moment, please visit my adventure aquarium site.
Have a good day!

Anonymous said...

Gambar ni nice. I amik masuk dalam profail kompeni leh ye?:P

sophie.gnosis@gmail.com

Anonymous said...

At last, I could find your article once again. You have few [url=http://tipswift.com]useful tips[/url] for my school project. Now, I won't forget to bookmark it. :)