Monday, April 03, 2006

Alcoholic, Workaholic, Shopaholic, Movieholic?

Movie Mania

Weekend lepas aku macam 'mati kutu' tetiba, hilang daya 'kreatif' dan daya 'melepak', pepagi dah bangun buat house chores rajin semacam. One of the main reason ialah sakit belakang aku ni, semakin menjadi-jadi, so aktiviti golek-golek atas katil terpaksa dilupakan. Sempat juga pi berurut kat Boulevard sebelum aku join melepak tengok football kat Al-Fresco Sabtu lepas, but still sakit, masa kena urut tu, punyalah sakit berdentum, macam nak bunuh aku jek apek tu. Hari Jumaat pi tengok movie, first Nanny McPhee then sambung plak Ice Age 2, citer-citer katun ni macam tak masuk kepala, yang lelain pun aku tengok macam boring, rasanya si Rollie tertidur or dah high sebab singgah Thai Bar. Anwar macam terlelap, Faizal macam concentrate, si Fedellia plak sendu-sendan, hidung tersumbat kot. Malas le aku nak komen citer Nanny dan Ice Age tu.... aku plan nak tengok V for Vandetta plak bila-bila nanti, tak pun Casanova!

Masa lepas massage tu, sempat grab beli DVD, beli sampai 3 sekali, sampai rumah baru aku sedar yang aku dah beli one of the DVD previously, membazir jek. Citer Othello tu aku tak habis tengok, terlelap katanya *mrasalah tv tonton aku sampai subuh*. Malam semalam plak aku tak leh nak tido, ntah dah berapa banyak kali aku dok pusing ke kiri, ke kanan.... atas, bawah, depan, belakang... last-last aku teringat yang ada 1 lagi DVD aku belum tengok, maka tertengoklah citer De-Lovely ni. Best gak, menepati citarasa, musical movie, lagu-lagu lama, early 1920s-1960s. Pelakon utama Kevin Kline dan Ashley Judd. Penyanyi plak semua ok, Robbie William, Natalie Cole, Sheryl Crow dan Alanis Morissette. Citer ni macam biography la, Cole Porter one of the legendary composer in America. Kisah macamana dia menjadi pemuzik dan buat fantastic & fabulous stage show in Europe dan Amerika. Then kisah percintaan dia dengan wife dia yang cantik dan kaya, dan kisah-kisah percintaan dia dengan sesama lelaki-lelaki kacak dan muda *matilah ramai hubby yang berangan str8 but bisex itew......*.

Minggu ni sempat juga aku cooking ala-kadar, sebab malas nak makan kat luar, teringin nak makan sambal tumis. So aku masak ler sambal tumis sotong, kepak ayam goreng, itu jek. Sabtu petang ikut bebudak main Tenis, maka bertenis la aku petang tu, dinner kat Dudok Cafe then sambung plak tengok football kat Al-Fresco. To Odah - I'm so sori la ek, kau kena April Fool ngan aku... ayoooo... satu Malaya kau dah sebar cerita yang aku langgar orang tua kat roundabout Miri, then polis datang tangkap aku kat rumah, and aku kena masuk lokap nangis-nangis dan kau kena jamin aku kat sini, kena fly from KL bawa duit bail RM10K segala.......... watch out for me next year!!!!!

11 comments:

Asmadi said...

wauuu banyaknya menda buat ni tak blh jadi kena buat rekod tgk 5 moviee eheh~

Rush Murad said...

hujung minggu ni hopefully citer V for vandetta to ada lagi, leh ler pi tengok mid-nite.... tak pun citer casanova, si heath ledger berlakon....

teekay said...

nanti kita sama2 celebrate birthday u dgn birthday blog i ok? but will u be in kl masa tu?

Telunjuk said...

wow!! Movie marathon nampak.....!!
Joe mungkin tak leh lakukan .... penat buntot dok diam tengok movie tu aje.... bagi Joe kalau banayk free time dok dengar CD je..... hayati setiap lagu & senikatanya.... apa kata org syok sendiri2.....he he he he

Rush Murad said...

teekay, maybe in will be in The Hague or Aberdeen on that date laaa... maybe on the way balik Miri, I singgah KL then we can celebrate, lagi pun dah lama sangat tak jumpa kau kan? sure makin ok sebab selalu pi gym...

Joe, I can watch 4-5 DVD on one go! tapi kena ada cukup 'jajan' in my room.

Make Money Online said...

... But if You want to make some money at home on affiliate marketing online then You should Discover My Secret, how to earn $1000 a week with 15 minutes of Your Time.

Best regards to You
Mike from blog Make money online




Fast Cash Fast Cash
Quick Cash Quick Cash
Make Money at Home Make Money at Home
Affiliate Marketing Affiliate Marketing
Make Money Online Make Money Online
Make Money Make Money
Making Money Making Money
seks seks


P.S. I like Your Site.

Anonymous said...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

Just me said...

Hello Rush, I love watching movies too! Well, what can we do for escapism fantasies. Ha.

Watch out for Take The Lead. Anything to watch hot sizzling banderas move on the dance floor.

Cheers!

guile said...

i thought kelly macdonald was cute in nanny mcphee :)..

Rush Murad said...

Rosie, I loooooovveeee Banderas... I've watched almost all of his films.... looking forward for his next boogey on the floor :)

Guile, kelly is ok, but the storyline is not interesting enough, even for the kids! yawnnnn....

great shopping said...

Yep, sounds good to me.

Regards,
Shopping Hannah
great shopping