Tuesday, March 21, 2006

Futsal Oh! Futsal......

Futsal

Dah banyak kali aku bilang kat Zafran, aku tak leh main futsal, futsal or football is not my sport. Since school days, aku cuma main hoki dan olahraga, especially lompat tinggi, lompat jauh (aku memang suka main lompat-lompat, thats why la agaknya aku nyer 'labuh' sikit - figure it out!) dan sprint. Ni kali kedua aku ikut diorang pi main futsal kat padang depan ofis ni, dalam hati nak juga join but again.... Im not into this sport, setakat tengok ok lah, kalau tengok kat tv tu pun aku pilih which team yg main, kalau English Premier League tu memang ler aku minat especially kalau my favourite team Manchester United ada, and of course Spanish Liga dan Italian A Series.

Sambil tu sempat juga aku jengah-jengah kat bangsal belakang, ada group main Volleyball, macam ok jer sebab main volley ni kena lompat-lompat juga (lompat lagi!), so on the way balik aku tanya ler kat minah ni, "which day you normally having volleyball session? can I join you all guys? the more the merrier...", dan minah ni pun kata 'yes, you can join us on Mondays, Wednesdays and sometimes Fridays, the more the merrier..". So, sekarang aku dah ada aktiviti baru kat Miri ni, Isnin aku jadi spectator Futsal, Selasa malam pi Salsa dancing class, Rabu aku main Volleyball, Khamis still vacant - maybe aku nak join bebudak masjid (ala-ala Rakan Masjid, ada lagi ke program tu?), Jumaat ada Volleyball lagi dan malamnya ada Ballroom dance class dengan uncle Wong ( I tell you, uncle Wong punya jambul still tak berubah since 45 tahun dulu and badan dia still 'melentik' - ahakssss...). Sabtu dan Ahad ad-hoc activities as usual - house chores, Cherrie Berries, Thai Bar, pasar tamu kat Saberkas, 'golek-golek' atas katil etc......

20060317bpmsfttix468x60v3

Kelmarin tetiba aku tak leh nak tidur, so tengoklah sport channel pasal Commonwealth Games Melbourne 2006 (click to the official homepage). Ada Lawn Bowls, dah lama memang aku nak tau macam mana diorang ni main Lawn Bowls. Match between Malaysia and Australia, Women's Triples final. Memang interesting, almost 2 hours baru selesai and by the time selesai, aku dah tau most of the rules dan cara-cara nak main Lawn Bowls. Aku rasa macam boleh jer coz aku memang dah biasa main Bowling. Sampai bawa ke dalam mimpi yang aku represents Malaysia dalam Olympic Games..... who knows someday, and aku try to contact persatuan Lawn Bowls, try to arrange something.... anyway, congratulations to Malaysian team yang menang Gold hari tu, bangga sesangattttt.........

12 comments:

suhaimi sulaiman said...

Thanks for stopping by. You have a nice one here... Cheers

Rush Murad said...

Thanks Suhaimi! Nice writings on your blog!

Asmadi said...

dah ada banyak aktiviti ni seronok juga ..nak join futsal blh ek?

Telunjuk said...

Memang best kalau ade banyak activities...tak membosankan juga. Anything yang membuat you 'going and going' tentu seronokkan. Joe pun tak begitu mahir dlm futsal or football... ada juga sesekali, mungkin Madi boleh mengajar kita bermain futsal tak? Joe prefer olahraga & tennis....Can I link you to my blog?
Joe baru balik HM lah.... he he he

Asmadi said...

Joe..ehh nak ajar main futsal no hallnya ..blh saja datang kat kuantan ni..bawa wife sekali!!

Telunjuk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rush Murad said...

Joe, thanks for ur link.

Asmadi said...

nak wakil malaysia ek bowling padang..good luck sy bagi sokongan penuh ni..!! :)

miss cha said...

If u want to find dekat Miri,bit hard.I know kat Kuching coz I played last time during school days hehehe....1 je x besh.hitam woo

Rush Murad said...

waaa.... miss cha main Lawn Bowl... cayalah, sekarang ni pun hitam jugak apa??? :)

miss cha said...

ceh hampeh tol hehehe.... yelah2 itam ler. org nak jaga tak nak belang2 zebra la

turk_man said...

siyah ulan!!!!

beyaz ulan!!!!


çarşı alayına karşı.........