Friday, February 10, 2006

Potong Jambul Sarah Natasya.....

My creation

Seronok sungguh dapat balik kampung last week, dah tu memacam aktiviti, sampai ada yang tak tertunai - Mira & Geng, I'm so sorry, next time ek?. Touch down kat airport Senai dah kul 4pm, but from airport pi rumah cuma 10 minit jer. Sesampai terus pi dapur, terkam masakan mak (of course la aku salam tangan mak dulu), awal-awal lagi aku dah order suruh masak asam pedas ikan sembilang atau gulai nangka dengan tulang. Aku paksa Anita buatkan sambal belacan, guna belacan 'Balik Pulau' plak tu, mereka semua balik Penang beberapa hari lepas. Lepas makan baru ada mood nak sembang pasal tempat kerja baru, pasal Miri etc. Malam ni dah ada janji nak belanja makan member-member kamceng, sengaja aku pilih Restoran Carabao sebab foods kat situ authentic Thai and the Tomyam... perghhh... powerrrrr! Best dapat jumpa mereka ni semua, banyak sangat cerita nak berkongsi. Thanks Jepun, Kelvin, Kak Qintan, Aidil, Airry, Kak Tex and Rhoni. rasa macam tak nak berenggang dengan mereka ni although dah midnite.

Second day plak pepagi dah keluar pi settlekan pasal nak bawa kete ke Miri. Sempat singgah "Tebrau City", its sooooo huge and impressive indeed! Ni lah shopping mall paling 'branded' kat JB, semua brand ada, tak perlu nak pi KL atau seberang ke Singapore kalau setakat nak cari Calvin Klein, MNG, Levi's, British India, Guess, Boby Brown dan ntah apa-apa lagi. Paling best banyak restoran dan aku singgah kat The Chicken Rice Shop, delicious Pie Tee. Malam tu plak undangan dinner at Hi Tien Lo, from YAM Tunku 'S' and our 'close friends', only four of us. So many stories to tell and jokes to crack. We headed for Polo Club afterward and apalagi, menari dan bergoyang ler dengar live band. Again balik rumah kul 3 pagi!

Hari ni semakin busy, sebab malam ada kenduri doa selamat dan majlis potong jambul anak sedara aku, Sarah Natasya. Well as usual, I will be the master Chef, but hari ni aku cuma nak observe jer, but tetiba depa pi beli and sembelih sekor kambing biri-biri, tetiba plak nak buat aqiqah. So, kena lah juga aku masak kambing tu, masak ala-Arab la apa lagi. So many people came, tak sangka plak, I think around 70. Nasib baik makanan cukup. Majlis selesai hampir tengah malam, punyalah penat, sampai tak larat nak bukak mata dan esoknya dah fly balik Miri.

9 comments:

tahin said...

Selamunaleykum brother,
i don't understand your language but i think it's about a celebration for a baby girl:)
Mashallah, cute baby:)

Anonymous said...

I have a caption for the larger photo, with the baby and the hand with dirty fingers:

"Wow, at least I'm not constipated anymore"


Haha! Great blog here :)

Asmadi said...

best nya kalau dapat makan masakan abg ni eheh..sayala balikk ampung ahri tu buat juga tp majlis kecil jah!!!

Asmadi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aridewa said...

Are you a chef?

Rush Murad said...

Im not a chef, but Im a gifted cook!!! :)

Aridewa said...

Hahah.. thats a very nice and modest way to put it! You are linked too!

hasrulmuin said...

sameler kita,br blk dr kampung!! Walaupun tak puas...tp dah cukup untuk melepaskan rindu..cehhhwahh
thanks sbb sudi singgah at my blog!!:p

Rush Murad said...

anonymous, thats really humorous! :). Anyway, the fingers are not dirty (hopefully), the yellowish colour came from henna, a type of natural body colouring. get it?