Tuesday, June 28, 2005

Puisi: Trafalgar Square

Di Trafalgar Square malam itu
Cuaca sungguh dingin
Bayu November menghembus perlahan-lahan mengena keseluruh tubuhku
Aku peluk erat-erat tubuh muda ini
Agar kedinginannya tidak terlalu menggigit

Di Trafalgar Square aku bersujud kaku
Buat pertama kalinya aku mengenjak kaki di bumi Inggeris
Ini rupanya Trafalgar Square yang terkenal itu
Dan mungkin juga aku pernah ke sini suatu ketika lama dulu
Kerana kerinduan ini begitu memuncak-muncak

Di Trafalgar Square aku memerhatikan pancuran air
Yang keluar dari tengah-tengah kolam buatan
Yang di atasnya berdiri megah patung Jenderal Nelson
Menjadi mercu tanda kemenangan ke atas Napoleon
Dan kini menjadi pusat tumpuan kota London

Di Trafalgar Square aku teringatkan insan yang tercinta
Alangkah romantiknya jika dia dapat bersama
Mengecapi malam indah bersama bintang di langit
Sambil untaian kasih bersilih ganti diucapkan
Dan pastinya kisah cinta kami terpahat di atas kerusi batu itu

Di Trafalgar Square hatiku mula berdetik
Betapa sayunya kota ini akan kutinggalkan sebentar lagi
Kunjunganku hanya beberapa minit sahaja
Namun meninggalkan kesan yang amat mendalam
Dan kerinduan ini masih belum terubat

Di Trafalgar Square aku menunggu bas terakhir
Berwarna merah, dua tingkat dengan penumpang yang sedikit, untuk pulang
Ku pandang panoramamu dari jauh, begitu syahdu untukku tinggalkan
Janjiku padamu Trafalgar Square, akan ku kunjungimu lagi
Jika bukan waktu terdekat, mungkin seratus tahun lagi
Aku pasti kau tetap di situ menantiku….
Rushmurad
Johor Bahru, 14 Mei 2002

Wednesday, June 22, 2005

Sis Judy Birthday Dinner

This is the table setting for the dinner we had last night. Extremely delicious foods, a fusion of traditional Malay and Western. The grilled stuffed squid, grilled mackerel with spices, pineapple fried rice, sambal belacan mangga, grilled king prawns and grilled banana are my favourite. The karaoke session and the salsa dance spice up the party which lasted until 1am. She received a lot of gifts but the one that Zahra and Faisal gave was so beautiful, a bracelet and necklace from Tiffany & Co. I gave her a trinket embedded with Swarovski crystals.

Birthday Dinner Sis Judy


Tuesday, June 21, 2005

Sunday Night Dinner


Sunday Night Dinner
Originally uploaded by rushmooradt.

We really enjoyed the foods they served at this Chinese restaurant in Johor Bahru. We had 7 type of main dish, namely Scallop in chilli, lemon grass and ginger sauce, Garoupa fish in apple Thai sauce, mixed vegetables and chicken in yam basket (my all time fav), mixed vegetables with three types of mushroom, oatmeal prawns, soft tofu with spicy minced chicken, and Thai fried rice. We sang and dance until 12 midnight. What a fantastic party to end the weekend! And there will be another party tonight, birthday party of sis Judy (she is 50 now but look much, much younger than her age) at Chismosa restaurant.

Monday, June 20, 2005

Tengku Zaharah Palace

I did asked to one Royal family last evening about this building, and Her Royal Highness answered that it was built in the early 1900s. It belongs to Tengku (Princess) Zaharah, daughter of Sultan Abu Bakar, the Sultan of Johore then. After the WW2, they converted the Palace into an Islamic Religious School called Sekolah Ugama Bukit Zaharah. Now the condition of the building is deteriorating. It is situated near the Grand Palace and Royal Garden. For more interesting building photos of Johor Bahru, do check the thumbnail on the far right of this page.

Tengku Zaharah Palace

Thursday, June 16, 2005

Sultan Abdul Samad Building, KL

The Sultan Abdul Samad building used to be Kuala Lumpur's prime landmark if not Malaysia (now the Petronas Twin Tower replacing it as Malaysia prime landmark). Built more than 100 years ago in Moorish and Indian style. I was there 2 nights ago with some friends on our way to Bangsar for "teh tarik" (tea with milk). There are so much things to see and do in Kuala Lumpur.

Monday, June 13, 2005

An Evening At The Port

Asia's Best Container Terminal 2004
Evening At The Port

Ships Ahoy!!!!!!!!!!

Just love the "rustic" view............
Ships

Mission Impossible


Batam June 2005
Originally uploaded by rushmooradt.

The photo speaks itself loudly of my journey this time. I was in Batam Island, Indonesia yesterday for the third visit in 2 years. But this time around the intention was to 'smuggle' in Midi (my Indonesian friend) to Malaysia through Batam. I needless to say more about this so called 'mission impossible', if I want to safe my own arse! It was some 2 hours travel from Johor Bahru to Batam Ferry Terminal vice versa by ferry or boat. Batam is a paradise for golfers and shopoholics. The returned ferry fees is RM72.00 plus Rp20.000 tax fees payable at Batam terminal. A big shopping mall newly erected near the passenger terminal but the one at Nagoya district offers more varieties and goods are cheaper.

Friday, June 10, 2005

Segget Walk

This is Segget Walk. Sebelum ni tempat Segget ni jadi sarang drugs addicts dan 'money boy'. Sekarang ni dah upgrade dan ada beberapa cafe operates kat situ. I was there last night while cruising the city. Nak juga tengok night life kat JB nih. Tak ramai orang, maybe baru lepas hujan awal malam. This pic I dah edited, it looks macam lukisan plak. Actually ni adalah antara beberapa pancuran yang ada di situ.

Segget Walk

Di Lorong...Melorong...Lorong Mana???

1.00am at one of the famous street in Johor Bahru city. I just got back from my Salsa dancing class and as usual I will go for some cruising. Orang bandar JB sure tau ni kat area mana. Memang depa dah upgrade dan jadikan kawasan bandar ni indah, but...sayang tak 'happening'. Cuma pengunjung yang mencari 'mak nyah' yang ramai berkeliaran.

Jalan Dhoby

Near The Wharf

This one also taken while on my way back from office yesterday evening. I accidently found the plant sprinkler not properly turn off. Infact I've tightly pulled the tab but the water still dropping. While looking at it, I found the water droppings and the background would make a very nice photo. And yes, it turned out to be amazing!

Motorbike Parking

Motorcycle Parking

Taken while on my way back from office. I've just realized (after 6 years in the Company) that the design of this particular motorcycle parking is so unique and quite attractive. Dont you agree with me?

Motorbike Parking

Thursday, June 09, 2005

OzTrek, Sydney 2005


Oz Trek, Sydney 2005
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan -Travelodge

I took this photo with my newly bought Canon PowerShotA400. The photo came out nicely in composition of colour, light and exposure. Sekali tengok macam poskad dan macam professional plak yang ambil. Kalau tak silap time ni around 4.00pm, keadaan sekeliling dah mula suram tetapi langit Sydney masih membiru. This tower popular by the name of OzTrex. Taken from court yard of an old market precint.

Abah and friends, Penang 1960s

Another favourite of mine. My Abah (father) wears white trousers, white shirt and white shoes - quite trendy for a guy of 17 years old huh? If Im not mistaken, at that time he just got back from England or preparing to go there with his English friend. Like myself, he is also an avid traveller. I think this pic was taken somewhere in early 1960s at Penang Botanical Garden (Kebun Bungah Penang).

Stork Hotel, Melbourne 2005


Stork Hotel, Melbourne 2005
Originally uploaded by
rushmurad.

Catatan Perjalanan - Travelodge

This is the place where I stayed during my visit to Melbourne. The place called The Stork Hotel, located at 504, Elizabeth Street. I got a room with a view of Queen Victoria Market. It is one of the earliest and historic hotel in Melbourne built in 19th century. Hotel ni tak ler besar sangat, cuma 2 tingkat jer, ground floor ada pub, besar dan happening, dekat dengan tram, bus dan 7-e. Semua perabot reproduction of 19th century, very basic dan kukuh. Masa kat Melbourne sempat juga aku pi sauna dan steam bath kat Subway. Sauna ni kat bawah jambatan railway, rasa macam dungeon plak, really...kelam, dengan tembok batu-bata, very huge jacuzzi dan sedikit bising, gangguan bunyi train yang melintas atas kepala. Quite happening juga la kat sini, met few nice people from Spain, Britain and Thailand.

Tuesday, June 07, 2005

Dr Sutomo Hospital-Surabaya 2003


51040002
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan - Travelodge

All of you must be wondered, what have happened to me and the guy lying next to me. Kami dalam perjalanan dari Bali ke Surabaya, menaiki bas + ferry (actually kapal besar). Lebih kurang jam 5.30 pagi, bas kami terlibat dalam kemalangan maut di sebuah kampung pesisiran pantai bernama Pasir Putih, Banyu Wangi kira2 8 jam perjalanan ke kota Surabaya. Rosli mengalami patah tangan, patah 3 tulang selangka, kaki, kepala berjahit etc. Kelvin pun teruk juga. Aku tersepit ditempat duduk. Pengalaman ngeri.... 3 orang mati di tempat kejadian termasuk driver. Siap keluar paper NST dan Utusan di Malaysia. Kami dikejarkan ke Hospital Dr. Sutomo, Surabaya selang beberapa jam selepas kejadian. The next day aku terus pulang ke JB melalui Singapura. Kami ucapkan jutaan terima kasih kepada staff Hospital Dr. Sutomo kerana telah menjaga kami dengan begitu baik & berdedikasi. Tak pernah aku lihat staff hospital (swasta mahupun kerajaan) yang berdedikasi seperti they all. Terharu dengan layanan mereka. Rosli & Kelvin terpaksa tinggal di sana for 2-3 weeks sebab menjalani pelbagai rawatan & pembedahan. Syukur, kami masih lagi bernafas di bumi Allah!

Mom and friends


Mom and friends
Originally uploaded by rushmurad.

This is one of my treasures. Aku memang cari, simpan dan jaga all these pic yang lama2. Suka tengok pic black & white. Macam nak hidup zaman tu jer. Ni pic anak-anak dara dari Kulai, Johor. Mak aku ada la kat situ duduk bersimpuh, maklumlah perempuan Melayu yang penuh adab sopan dan tatasusila, macam aku ni... sopan santun ....I think this pic was taken circa 1969, in front of then called Balai Raya Kulai (now Dewan Raya Kulai).

Monday, June 06, 2005

Baju Kurung Teluk Belanga


51110034
Originally uploaded by rushmurad.

I've been photographed and shakes hand with this person for so many times since my university day at UiTM. Ramai orang kata kami bersaudara, hehehe.... tang mana tu yang sama??? janggut ciput? senyuman meleret??? I always like to wear baju kurung Teluk Belanga Johor for official function like this one. Nampak segak! Orang Johor panggil Baju Kurung not Baju Melayu although for male.

Europe Tour 1995


51030005
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan

Aku sengaja letak pic lama nih. Masa ni aku stranded kat sempadan Belgium - Switzerland. Umur baru masuk 24 time tu, tapi dah travel Europe sorang2. Kira aku nervous la jugak, immigration officer tu tanya memacam. Nasib baik ler aku ni gifted, pandai kelentong. Terlepas lah aku masuk wilayah Swiss. Sempat posing lagik nih, yer la...tunggu the next bas lalu situ berjam2, naik berjanggut. Agaknya aku memang dilahirkan cekal hati, terang hati dan selalu berhati2.....

Tapi lagi kesian cerita member aku nih, pi Europe dengan hubby dia, dari KL pi Amsterdam (sampai Schipol airport jer), then depa fly pi Cork kat Ireland, kena tahan immigration kat sana, deport balik Malaysia, tak sempat nak jalan2 kat sana. Trajis....Cik Bee mungkin kenal dengan pasangan tuuu.....walaupunnn.....

Kuta Beach, Bali 2003


51120033
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan

Im standing in front of the hotel we stayed when visiting Bali for the first time. It is somewhere along the Kuta Beach road. I've tried to search the hotel on my second visit last January but I cant find it. Strolled around the streets and finally I saw this huge development around the area. They have demolished the place and now the site is under construction for a new 5 storey commercial building. Banyak memori kat hotel tu.....very quiet, traquil and clean hotel. Banyak poko2 bunga dan terjaga rapi.

Parangtritis, Jogja 2005


51110005
Originally uploaded by rushmurad.

At one of the many cafes along Parangtritis Road in Jogja. Famous for backpakers and they serves international foods. The atmosphere almost like Bali but the foods we ordered from this particular cafe was almost unconsummable!!! On my left is Simon (anak ikan :)), far right is Alymiey and our buddy from Surabaya, Taufik (when are you coming to Johor again?)

Bali 2003


Bali 2003
Originally uploaded by
rushmurad.

5 Bujang Pinggitan. Taken during 2003 Bali's Trip with Rosli, Kelvin, Mohammed and his Belgian friend. We all pi round island, not so bad, but banyak sangat pi melawat temple, sampai naik muak. Setiap kali masuk temple, diwajibkan pakai kain sarong. We all semua memang suka lah bersarong ala pario ni, jalan gelek itik sebab punggung semua nampak tonggek!!!!

Borobudur Jogja 2005

Catatan Perjalanan

Borobudur Jogja 2005
Originally uploaded by rushmurad.
It was noon when we arrived at the Borobudur temple. It's damn hot and we are all sweating right down to the boots. Masa nak enter main gate, Alymiey kena tahan, coz dia cuma bayar ticket/fees for local sedangkan dia foreigner, dan memang pun dia nampak macam dari Pakistan, berseluar pendek segala. Macam muka aku nih, depa tak sangka ler foreigner, muka Melayu. Letih nak panjat bukit, then panjat anak tangga sampai puncak. Its rewarding anyway, coz the view from atop is soooooooooo.....puas! Dont forget to touch the Buddha's statue that sits under the big bell.... and make a wish!

Arabian Nite


Arabian Nite
Originally uploaded by
rushmurad.

Sempat jugak posing malam tu. The one sitting in the middle is the owner of Chismosa Restaurant (Middle East and Mediterranean Cuisine).Semua nampak dah lepak, coz time ni dah kul 12 malam. But we still have reserved energy for another round of belly dance with those pretty and sexy ladies.

Belly Dancer


Belly Dancer
Originally uploaded by
rushmurad.

As promised....ni ha pic "perempuan gelek".....nama belly dancer ni Zahra, from Turkey. Dia punya gelek.....tak der lah macam gelek/goyang gerudi Inul. Memang best tengok dia perform. Banyak kali juga dia muncul, atas permintaan. Apa pun, sempat we all pi supper after the show....menarik....

Sunday, June 05, 2005

Dizzy Lazzy Sunday

It was real fun last night. We had an "Arabian Night" party at Chismosa. Firstly aku pi sana pakai macam biasa, but then when Zahrah (the owner) nampak aku sempoi, dia terus offer gamesh Dubai hubby dia kat aku, very...very nice! Melethop! Im going to upload the photo tomorrow. Makanan semua sedap2 belaka, Arab foods. Lepas most of the guests balik, we all pulak sambung buat Belly Dancing....happening...dengan muzik disco Arab dan lagu2 dari Turki. After that we all sambung kat Restoran Singgah Selalu, malam2 buta aku makan Thai Chilli Crab!...hehehehe..
So, today aku bangkit tido lewat, selewat2nya. But early in the morning, Midi call from Tanjung Pinang, simpati la kat dia. selang 5 minit, si Yoh from Bangkok call plak, tanya aku bila nak pi Bangkok, so dia kena tunggu until end of August baru aku free sikit.
Pi ambik pic yg aku developed....emmm...ok laaaa....try to upload pic thru CD, tak leh la plak...leceh betul. Esok jer aku buat kat opis. Again, hari ni aku pi Starbucks....makin besar cawan aku. And again, aku menatap pc sambung dan update blog aku ni...dah jadi macam routine plak.

Friday, June 03, 2005

Hard Rock Cafe Jakarta 2005


Hard Rock Cafe Jakarta 2005
Originally uploaded by rushmurad.

This is somewhere in January 2005. A trip to Jakarta, Jogjakarta (Borobudur Temple, Malioboro Street and of course our beloved friend Midi's hometown - Kulon Progo) and ended in Bali. Sebelah kanan aku tu my closest friend, Alymiey and sorang lagi tu 'anak ikan' aku from Stuttgart, Germany. 7 bulan dia stay kat JB.....la ni dia dah balik Jerman, rindu plak kat si Simon ni....

Thursday, June 02, 2005

Old Charm Corner


Old Charm Corner
Originally uploaded by rushmurad.

Take a break......interior design is one of my hobbies.

This is one of my favourite corner at home. Experimenting my new digital camera. Cuba lihat photo kat frame tu (far corner), that is my father and his brother, my lovable Pak Lang. Photo ni depa ambil around 45 years ago, in Penang. I dont look like my Abah at all, but lebih mirip my Pak Lang masa muda-muda. La ni pun Pak Lang still handsome, tegap dan healthy walaupun dah berumur lebih 60 tahun. Mata cokelat, rambut ikal, mata besar, ada misai, hidung mancung... coz he is mixed....kalau muda-muda dulu, sure la dia ni jadi rebutan.....hehehee.... kaki lilin tembaga tu ole2 dari friend from Pakistan, Yousuff Khan, bekas tembaga kecil dua tu from my ex-classmate wedding and bekas kemenyan yang berukir cantik tu dibeli semasa melancong ke Jakarta in 2004.


Watson's Bay


Watson Bay
Originally uploaded by rushmurad.

One have to take the ferry from Circular Quay to Watson's Bay. The main reason I got here is to savour the well known most talked about Fish & Chips, they claimed that this is a must when you visiting Sydney, almost true enough. I think the portion is too huge for Asian stomach, especially Malays. Rasa-rasanya dia punya kentang goreng tu adalah dalam 5-6 biji besar, then fish fillet tu around 4-5 keping... mak aiiii.... memang tak boleh nak habis. But pemandangan kat belakang restaurant dan atas bukit ni very refreshing, angin dingin bertiup lesu.

Blue Mountains, Sydney 2005


Blue Mountains, Sydney 2005
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan

Taken with the background of the "Three Sisters" on my 34th birthday. Happy la jugak hari ni, coz target nak pi Blue Mountains tercapai juga on my birthday, 24th May 2005. Kira berbaloi juga perjalanan selama 2 jam menaiki keretapi dari Central Station, Sydney. But deep...deep...in my mind, I keep thinking of what I want to do tonight...with whom, where, etc....
Somehow, it teaches me something....we cannot live in this world alone!!!!...at least for myself...so to speak.

Darling Habour


Darling Habour
Originally uploaded by rushmurad.

It was a bright and sunny afternoon at Darling Habour with temperature around 16'C. Menikmati keindahan persekitaran Darling Habour sambil menghirup cafe latte Starbucks. Sekitar Docks dipenuhi pelancong dari serata dunia, orang Melayu tetap ada kat mana-mana. Rasa malas plak nak beredar dari Docks, sebab sudah menghampiri senja, pemandangan cukup indah.....

Anzac Bridge, Sydney 2005


Sydney May 2005
Originally uploaded by
rushmurad.

Kinda exhausted huh? After some few kilometres morning walking and jet lag....8 hours journey from KL to Sydney.

Opera House, Sydney


IMG_0068.JPG
Originally uploaded by rushmurad.

Catatan Perjalanan - Travelodge

Magnificent Architecture! Somebody took this pic for me....do I look gorgeous? Just arrived in Sydney for holiday. Why Sydney? I really cant answer that question, infact most of my friends asked the same thing. Well...... Sydney is not bad at all for adventurous traveller like me.

Apa Mood Hari Ni?

Seronok pi makan durian dgn Jas semalam, banyak perkara dok cerita, maklumlah, dah lama rasanya tak jumpa. for sure cerita dia pi Bangkok dan cerita aku pi Australia.
Still some sort of boring kat opis hari ni, but banyak kerja dah settled. Kira happy la jugak assignment dah siap, alhamdulillah!
Puas la aku nak figure out macam mana nak upload pics kat dalam nih, hopefully menjadi la juga, penat, dah memacam aku buat..........emmmmmmmmmm...tak der sesapa nak tolong ker? Sambung buat kerja laaa........

Wednesday, June 01, 2005

Hari Pertama Blog

Bismillah!...pembuka bicara. Blog pertama yang tercipta. Tak pasti berapa lama blog ni dapat bertahan. Hopefully it will survive! (Teringat plak lagu "I Will Survive", banyak kenangan la lagu tu).
Will try to upload pics as much as I can but.....asyik failed jer, macam mana nak buat ek? kalau ada sesapa yang singgah kat blog ni, please teach me, yer la...saya ni budak baru belajar....belajar buat blog.