Wednesday, July 06, 2005

Mencari sesuatu......Kedamaian....


Birthday Dinner Sis Judy

It was a lovely sunny day when we left Mersing. I was there on last April with a bunch of friends for a weekend camping. We really had a great time doing some fishings, sunbathings, BBQ, watersports etc. It only took us 2 hours from Johor Bahru city to this beautiful sandy beaches. Tadi seronok baca artikel pasal MAWI. Aku tak peduli apa orang nak kata, memang lah aku ni fanatik MAWI. Bukan dibuat2, ianya datang sendiri, secara tiba2. Maybe MAWI tu ada aura agaknya. Nak jadikan citer, aku ni pun asal Kulai gak. Sebelum nih tak pernah ler aku gila2 tengok AF, tahun ni plak macam kena rasuk, ni lah yg dikatakan fenomena Tsumawi. MAWI ada X-factor. Hari ni jugak aku asyik teringatkan si Rhoni, kenapa ek? Aku suka berkawan dgn dia sebab dia ni low-profile, educated, simple dan tak der kerenah. Tapi yang buat kengkawan aku dan aku sendiri begitu hairan ialah.....kenapa aku ni senang sangat berkenalan dgn bebudak Indon. Bebudak Indon ni jugak, senang sangat sangkut dgn aku. Sampai aku punya bahasa Indon pun dah very fluent, orang Indon sendiri pun ingat aku asal sana. Memang ler tok nenek moyang aku asal sana, tapi tak ler sampai 'badi' tu aku bawak.Sebelah mak aku ada darah orang Banjar dari Banjarmasin, then ada plak darah 'biru' atau ningrat dari Kraton di tanah jawa, tu belum citer lagik pasal bapak aku yg memacam mixed. Hari ni pun aku asyik pikir pasal adik aku yg nak sambung master kat UTM. Rasa macam nak pi temankan dia mendaftar jer, kesian plak dia pi sorang2, dah ler pompuan.

2 comments:

afumado said...

jangan jangan dirimu juga ada darah biru dari jawa. hehehe.. *kidding bro*

Rush Murad said...

fu, ibu gw dari kraton jawa, bokapnya masih pake nama raden, tetapi famili kami udah migrate ke tanah melayu lebih 100 tahun dahulu. tinggalkan kraton kerana perbalahan sesama famili....gituh